Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιουλ-2018 12:28

  Προμέρισμα από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προμέρισμα από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Τη διανομή προμερίσματος για τη χρήση κέρδη του 2018, πάνω από 3 σεντς, που θα δοθεί στους μετόχους το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε σήμερα η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο πλαίσιο της πρώτης ετήσιας τακτικής ΓΣ της εταιρείας. 

  Δίνοντας μάλιστα το guidance για τους στόχους της εταιρείας, η διοίκηση σημείωσε ότι μέχρι το 2021 στόχος είναι η ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση να φτάσει τα 2,1 δισ. ευρώ, οι επενδύσεις στο 1 δισ. ευρώ (από 70 εκατ. το 2017) η λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 220 εκατ. ευρώ (από 172 εκατ. ευρώ πέρυσι) και τα καθαρά κέρδη τα 85 εκατ. ευρώ (από 61,7 εκατ. ευρώ πέρυσι).

  Μάλιστα η διοίκηση τόνισε ότι πάγια πολιτική της εταιρείας θα είναι να διανείμει το 50% των κερδών (η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ως κάτοχος του 51% των μετοχών εισπράττει το 51% της κερδοφορίας του ΑΔΜΗΕ, ενώ στη συνέχεια διανέμει το 95% των κερδών που εισπράττει από τον ΑΔΜΗΕ). 

  Παράλληλα, όπως ανέφερε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, προχωρούν τα τέσσερα κύρια επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για τη μικρή και τη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης αλλά και την επόμενη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων και την αναβάθμιση του δικτύου της Πελοποννήσου. Για τη μικρή διασύνδεση της Κρήτης τονίστηκε ότι το έργο θα συμβασιοποιηθεί αρχές φθινοπώρου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020 ενώ η μεγάλη διασύνδεση θα επισπευσθεί κατά δύο χρόνια σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό ώστε να ολοκληρωθεί το 2022. Για την Πελοπόννησο η αναβάθμιση αναμένεται μέχρι τα μέσα του 2019 ενώ τέλος για τις Κυκλάδες ξεκινά η δεύτερη και η τρίτη φάση με στόχο όλες οι Κυκλάδες να έχουν δισασυνδεθεί με το συνολικό κόστος όλων των φάσεων να φτάνει τα 424 εκατ. ευρώ. 

  Σημειώνεται πως η Γενική Συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων