Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιουλ-2018 07:30

  Ισχυρό ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που πωλεί η Eurobank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ισχυρό ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που πωλεί η Eurobank

  της Νένας Μαλλιάρα

  Ισχυρό ενδιαφέρον από έξι funds, εκδηλώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα βγάλει προς πώληση η Eurobank.

  Θα πρόκειται για την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου ακινήτων από ελληνική τράπεζα και αναμένεται να αποτελέσει "δείκτη" της αγοράς, όπως ακριβώς αποτέλεσε για τις πωλήσεις εξασφαλισμένων NPLs το χαρτοφυλάκιο Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς. 

  Οι μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου ή το αργότερο την Παρασκευή 20 του μηνός. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 630 ακίνητα, εκ των οποίων το 30% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Τα μισά από τα ακίνητα είναι οικιστικά και τα υπόλοιπα εμπορικά και οικόπεδα, ενώ η συνολική εκτιμώμενη αξία τους ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος για την πώληση έχει αναλάβει η PWC.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ήδη η Τράπεζα ετοιμάζει ένα δεύτερο και πολύ μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων προς πώληση, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ακίνητα με αξία κάτω από 50.000 ευρώ.

  Όσον αφορά τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής εταιρίας real estate, Eurobank Property Services, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές μετατέθηκαν για τις 30 Ιουλίου. Όπως είχε γράψει το Capital.gr, η Eurobank συζητά με πέντε ενδιαφερόμενους – funds και εταιρίες real estate του εξωτερικού – από τους συνολικά εννέα υποψηφίους που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πώληση της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων της Eurobank θα περιλαμβάνει και τις αντίστοιχες θυγατρικές που έχει σε Ρουμανία και Σερβία (στη Βουλγαρία, η δραστηριότητα αυτή γίνεται εσωτερικά από την Τράπεζα). 

  Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το "πακέτο" καταναλωτικών NPLs με την επωνυμία Zenith, για το οποίο η Eurobank έχει ως σύμβουλο την BlackRock. To χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 181.000 καταναλωτικά δάνεια λογιστικής αξίας 1,1 δισ. και συνολικής οφειλής 2 δισ. ευρώ. 

  Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι η Eurobank θα προχωρήσει και στην τιτλοποίηση στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 2 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη τιτλοποίηση που θα ανατεθεί σε arranger για την προώθησή της σε ξένο επενδυτή, αναμένεται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και τα έσοδά της θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του ELA από την Τράπεζα μέχρι τα τέλη του έτους.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων