Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Ιουλ-2018 07:50

  Ενδιαφέρον του ομίλου Κοπελούζου για το εμπορικό κομμάτι της ΔΕΠΑ

  Ενδιαφέρον του ομίλου Κοπελούζου για το εμπορικό κομμάτι της ΔΕΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Στους μνηστήρες για το εμπορικό κομμάτι της ΔΕΠΑ προστέθηκε χθες και ο όμιλος Κοπελούζου. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε κορυφαία πηγή του ομίλου στο περιθώριο της τελετής υπογραφής της συμφωνίας με την China Energy, ήδη υπάρχουν σε εξέλιξη προχωρημένες συζητήσεις με δυτικοευρωπαϊκή εταιρεία για την κατάθεση κοινής προσφοράς. 

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα διατεθεί σε ιδιώτη επενδυτή πλειοψηφικό ποσοστό του εμπορικού τμήματος της ΔΕΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο τις συμβάσεις με μεγάλους προμηθευτές που διατηρεί η εταιρεία αερίου (Gazprom, Botas, Sonatrach) όσο και η ΕΠΑ Αττικής. Να σημειωθεί πάντως ότι η πλευρά Κοπελούζου ενδιαφέρεται μόνο για το κομμάτι της εμπορίας που αφορά στη χονδρική (συμβάσεις με μεγάλους προμηθευτές αλλά και πελάτες) ενώ αντίθετα δεν έχει στα σχέδιά του να αναμειχθεί με το κομμάτι της διανομής (ΕΠΑ Αττικής). 

  Υπενθυμίζεται ότι ήδη για το κομμάτι της εμπορίας έχει εκδηλωθεί ανεπίσημο ενδιαφέρον από τη Μυτιληναίος, τα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil Hellas ενώ η λίστα με τους ενδεχόμενους ενδιαφερόμενους μπορεί να ανοίξει ακόμη περισσότερο καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και η Ήρων (Τέρνα, Engie).

  Αντίθετα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δικτύων, που περιλαμβάνει τις συμμετοχές της εταιρείας στις εταιρείες δικτύων διανομής (ΕΔΑ) αλλά και τις συμμετοχές σε διεθνή project (IGB, East Med, IGI Poseidon) μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Edison. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων