Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Ιουλ-2018 07:45

  Μηδενίζει τις χρεώσεις για συναλλαγές με κάρτες η Viva Wallet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Την κατάργηση των χρεώσεων στην εκκαθάριση συναλλαγών με κάρτες Visa και MasterCard, φέρνει η Viva Wallet, προχωρώντας σε μία ακόμη κίνηση που θα ταράξει τα νερά του ανταγωνισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

  Η ελληνική εταιρία στον χώρο υπηρεσιών πληρωμών που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πριν από 18 χρόνια, μετά από μια συνεχή ανοδική και κερδοφόρο πορεία, επιχειρεί το επόμενο διεθνοποιημένο άλμα της, επιδιώκοντας να αποκτήσει το μεγαλύτερο δυνατό αποτύπωμα στην Ευρώπη. 

  "Υπάρχουμε και αναπτυσσόμαστε με επιτυχία τα τελευταία 18 χρόνια, τα οκτώ χωρίς κρίση και τα δέκα με κρίση. Στο σημείο που βρισκόμαστε, η Ευρώπη για εμάς είναι ένα ωραίο ξέφωτο. Εκτελούμε ένα πλάνο μαραθωνίου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του ομίλου Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια της εταιρίας σε εκπροσώπους του Τύπου. 

  Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης της περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρίας, για τον οποίο η Viva Wallet, με χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Jefferies & Co., θα απευθυνθεί σε επενδυτές του εξωτερικού το πρώτο τρίμηνο του 2019. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση άδειας Ηλεκτρονικής Τράπεζας στη Μεγάλη Βρετανία.

  Η στρατηγική μαραθωνίου, πάντως, με την οποία, σταθερά και με συνέπεια, χτίζει την ανάπτυξή της η Viva Wallet, περιλαμβάνει άλματα καινοτομίας τα οποία την φέρνουν ένα βήμα πριν από τον ανταγωνισμό.

  Ένα τέτοιο βήμα είναι η απόφαση της εταιρίας να μηδενίσει τις προμήθειες εκκαθάρισης συναλλαγών με κάρτες Visa και MasterCard. 

  Στην έκθεση Money 20/20 Europe στην οποία η Viva Wallet ήταν επίσημος χορηγός, η εταιρία ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιουλίου 2018, προσφέρει στις επιχειρήσεις λιανικής σε όλη την Ευρώπη προμήθεια εκκαθάρισης καρτών με προμήθεια 0% για συναλλαγές με κάρτες Visa και MasterCard Ευρωπαίων καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις θα επωφελούνται από την μηδενική προμήθεια, όταν κάνουν χρήση των χρηματικών υπολοίπων που διαθέτουν στο λογαριασμό πληρωμών Viva Wallet, μέσω της εταιρικής χρεωστικής τους κάρτας Viva Wallet. 

  Η νέα προσφορά αφορά τόσο σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε τερματικά αποδοχής καρτών Viva Wallet με φυσική παρουσία κάρτας, όσο και σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς τη φυσική παρουσία της κάρτας (π.χ. ηλεκτρονικό εμπόριο). 

  Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο ιδρυτής της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, "θέλουμε να δημιουργήσουμε ψηφιακή νοοτροπία σε όλη την Ευρώπη. Οι έμποροι και οι επιχειρήσεις να έχουν ενιαίο mentality για την είσπραξη και την κατανάλωση των εσόδων τους, με προφανές όφελος διαχείρισης και κόστους για την επιχείρηση".

  Στην έκθεση Money 20/20 που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, η Viva Wallet παρουσίασε επίσης το νέο καινοτόμο Android τερματικό αποδοχής συναλλαγών καρτών, το οποίο μπορεί να αποδεχτεί πληρωμές μέσα από ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής και τοπικών χρεωστικών καρτών που χρησιμοποιούνται σε επιμέρους Ευρωπαϊκές χώρες. 

  Όπως ανέφερε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Δρ. Γιάννης Λάριος, Business Development Director της Viva Wallet, "προσπαθούμε διαρκώς να συνδυάζουμε τις πανευρωπαϊκά κορυφαίες cloud υποδομές που διαθέτει η VivaWallet για την επεξεργασία και εκκαθάριση συναλλαγών με κάρτες, καθώς και την δυναμική μας παρουσία ως Principal Member της MasterCard και της Visa, προς όφελος των πελατών μας σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα, δίνουμε στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις λιανικής τη μοναδική δυνατότητα να αποκτήσουν μηδενικές χρεώσεις σε συναλλαγές Visa και MasterCard Ευρωπαίων καταναλωτών, σε συνδυασμό με χρήση των χρηματικών υπολοίπων τους με τη χρεωστική εταιρική κάρτα Viva Wallet". 

  Σημειώνεται ότι η Viva Wallet έχει εκδώσει και τις δικές της χρεωστικές κάρτες Viva Wallet Company, Viva Wallet Personal, Viva Wallet Employee, Viva Wallet Meal, Viva Wallet Family και Viva Wallet Kids, καλύπτοντας πρωτοποριακά όλες τις δυνητικές ανάγκες των πελατών της. 

  Η Viva Wallet είναι επισήμως αδειοδοτημένο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε 31 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ-31). Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 προσφέροντας ένα σύνολο από καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες, παρέχοντας κορυφαία ασφάλεια, ευελιξία και συνεχή υποστήριξη. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Ελλάδα, διαθέτει γραφεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο καθώς και εμπορική δραστηριότητα σε Κύπρο και Ρουμανία.  

  Η εταιρία συμπληρώνει 18 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον κλάδο της πληροφορικής και της ανάπτυξης χρηματοοικονομικών συναλλαγών με υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας. Σήμερα προσφέρει ένα σύνολο από καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, παρέχοντας κορυφαία ασφάλεια, ευελιξία και συνεχή υποστήριξη. 

  Η Viva Wallet αποτελεί Principal Member των οργανισμών MasterCard και Visa, ενώ είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών πληρωμών της Ευρώπης που βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε υποδομές cloud (Microsoft Azure). 

  Τα έσοδα της Viva Wallet ανήλθαν το 2017 σε 20,4 εκατ. ευρώ, από 15,7 εκατ. το 2016, 10,4 εκατ. το 2015 και 6 εκατ. ευρώ το 2014.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων