Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιουλ-2018 07:31

  Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το Υγεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το Υγεία

  Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την πώληση του Υγεία εν αναμονή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της MIG και των αποφάσεων για το πως θα αξιολογηθεί η μη δεσμευτική πρόταση που κατέθεσε το βράδυ του Σαββάτου ο όμιλος Αποστολόπουλου μαζί με το αμερικανικό fund HIG. Εξάλλου η ανάθεση στη Rothschild των καθηκόντων χρηματοοικονομικού συμβούλου στη διαδικασία για την πώληση του ΥΓΕΙΑ, όπως ανακοίνωσε χθες η MIG δείχνει ότι εξετάζονται όλες οι δυνατές επιλογές.

  Ο χρόνος πιέζει καθώς σήμερα το απόγευμα λαμβάνει χώρα η ετήσια γενική συνέλευση του Υγεία, στην οποία η προσφορά του CVC Capital, η αντιπρόταση της πλευράς Αποστολόπουλου και οι επόμενες κινήσεις της MIG αναμένεται να μονοπωλήσουν τα ερωτήματα των μετόχων, ενώ την Παρασκευή 6/7 θα γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Apostolopoulos Holdings σχετικά με τη συμφωνία που βρισκόταν σε εξέλιξη με το CVC.

  Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται μετά την προσφορά Αποστολόπουλου, στο παρά πέντε της περιόδου αποκλειστικότητας του CVC Capital. Σε περίπτωση που η MIG δεν δεχθεί τη μη δεσμευτική προσφορά της Apostolopoulos Holdings - HIG Capital των 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, που ισχύει όμως υπό την προϋπόθεση πως θα διεξαχθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) τότε τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς θεωρείται πως ο όμιλος Αποστολόπουλου θα κινηθεί και πάλι νομικά.

  Εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή και δοθεί η δυνατότητα due diligence στην Apostolopoulos Holdings δεν είναι λίγοι όσοι διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις για το γεγονός πως ο κύριος ανταγωνιστής του Υγεία, το Ιατρικό Αθηνών, θα αποκτήσει την πλήρη εικόνα των οικονομικών στοιχείων του θεραπευτηρίου. Σε αυτή την περίπτωση η πώληση του Υγεία πιθανότατα μετατίθεται για μετά το καλοκαίρι.

  Προς το παρόν επίσης παραμένει άγνωστο αν το CVC θα υποβάλλει νέα βελτιωμένη προσφορά από τα 0,92 ευρώ ανά μετοχή για το ποσοστό της MIG στο Υγεία (70,38%), που δεν θα αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην Apostolopoulos Holdings, αν και πηγές που παρακολουθούσαν το deal σημειώνουν πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλες. Τέλος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο να προκριθεί η λύση του ανοικτού διαγωνισμού ή ακόμη και η ακύρωση της πώλησης του Υγεία.  

  Σε κάθε περίπτωση η πώληση του Υγεία έχει τεθεί σε νέα βάση και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο η αντίδραση του CVC που έχει δείξει πως σχεδιάζει να εδραιώσει γρήγορα την παρουσία του στην ελληνική αγορά, αλλά και το εάν η πλευρά Αποστολόπουλου μπορεί να διασφαλίσει την ύπαρξη και την προέλευση των κεφαλαίων.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων