Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουλ-2018 10:49

  Αναπάντητο αίτημα των Fidelidade - Fosun προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς

  Αναπάντητο αίτημα των Fidelidade - Fosun προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναπάντητο παραμένει εδώ και δύο μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα που έχει καταθέσει η πορτογαλική ασφαλιστική εταιρεία Fidelidade-Companhia de Seguros S.A., θυγατρική της Fosun International, προς την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας ενημέρωση για την έκβαση των ερευνών αναφορικά με την υπόθεση Folli Follie Group.

  Κύκλοι του κινεζικού ομίλου αναφέρουν πως το αίτημα της Fosun, μέσω της Fidelidade, πραγματοποιήθηκε γραπτώς με την αποστολή enquiry letter. Ο όμιλος διαθέτει άμεσο και έντονο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης καθώς διατηρεί συμμετοχή 13,886% στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie Group,

  Ωστόσο, το 10%, αυτής της συμμετοχής έχει μεταβιβαστεί από τα τέλη του περασμένου Απριλίου στην πορτογαλική ασφαλιστική  Fidelidade-Companhia de Seguros, S.A. την οποία ελέγχει η Fosun. Με δεδομένη την πτώση κατά 70% της μετοχής από τις αρχές Μαΐου, όταν γνωστοποιήθηκε το report του QCM για την FFG και την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, το ενδιαφέρον της Fidelidade κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένο.

  Η Fidelidade εμφανίζεται να έχει δηλώσει, μέσω του ίδιου αιτήματος, από τις αρχές Μαΐου τη διαθεσιμότητά της προς την εποπτική αρχή προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως για την υπόθεση. Μάλιστα, εκπρόσωποι της πορτογαλικής ασφαλιστικής εταιρείας δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους να επισκεφθούν τα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε περίπτωση που αυτό εξυπηρετεί την Αρχή.

  Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουδεμία επίσημη απάντηση στο αίτημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που συμπληρώνουν ότι υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων θα πρέπει κάτι τέτοιο να συμβεί σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι η Fosun πέραν της συμμετοχής που διαθέτει στο μετοχικό κεφάλαιο της FFG, έχει τοποθετήσει ως μη εκτελεστικό μέλος στο δ.σ. της εταιρείας τον Zhang Haolei, country manager του κινεζικού ομίλου στη χώρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Qian Jiannong, αντιπρόεδρο της Fosun International.

  Υπενθυμίζεται επίσης πως 17 Μαΐου και η Fοsun International απέστειλε έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) στη διοίκηση της Folli Follie ζητώντας διευκρινήσεις και εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση, χωρίς να είναι γνωστό εάν μέχρι σήμερα έχουν δοθεί απαντήσεις.

  Μετά και την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να κινήσει διαδικασίες για την παραπομπή των μελών του δ.σ. της FFG για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, στην αγορά θεωρείται πως πλέον αποτελεί θέμα χρόνου να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες τόσο από την πλευρά της Fosun International, όσο και της Fidelidade-Companhia de Seguros

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων