Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουλ-2018 10:14

  Εξετάζεται νέα παράταση στο διαγωνισμό της Forthnet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εξετάζεται νέα παράταση στο διαγωνισμό της Forthnet

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την μετάθεση για το Σεπτέμβριο της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης των συμμετοχών και των δανείων που κατέχουν οι τράπεζες στη Forthnet, εξετάζει ο σύμβουλος του διαγωνισμού Nomura International.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για τη μετάθεση της προθεσμίας έχει ζητηθεί από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, καθώς μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν επαρκεί ο χρόνος προκειμένου να πραγματοποιηθεί confirmatory due diligence (οικονομικός, νομικός και λειτουργικός έλεγχος) ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

  Το αίτημα έχει γίνει γνωστό στις Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Attica Bank που ελέγχουν συνολικά το 32,8% της εισηγμένης (έχοντας μετατρέψει μέρος των ομολογιών που κατέχουν) και τα δάνεια της εταιρείας και αναμένεται να αποφασίσουν σύντομα επ΄αυτού. Καίτοι οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, με βάση όλες τις συγκλίνουσες ενδείξεις το αίτημα να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet θα γίνει αποδεκτό.  

  Υπενθυμίζεται πως στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Forthnet έχουν περάσει τα σχήματα των Vodafone-Wind και ο όμιλος Antenna Group, με τα οποία έχουν εκκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Εξ αρχής οι πωλήτριες τράπεζες είχαν κάνει λόγο για ένα εξαιρετικά σύνθετο project, με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού πέραν των άλλων οι ενδιαφερόμενοι για την εταιρεία είναι συγκεκριμένοι.

  Την ίδια στιγμή, πάντως, η Forthnet συνεχίζει το στρατηγικό της σχεδιασμό με στόχο την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών και προϊόντων της. Ήδη έχει ανανεώσει τις συμφωνίες της με ξένα μεγάλα κανάλια, ενώ αποκτά και ανανεώνει δικαιώματα για δημοφιλή ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατα του ιταλικού Campionato αλλά και της France Ligue 1 . 

  Επιπλέον ανακοίνωσε τη διάθεση νέων υπηρεσιών με την ονομασία "Nova Energy" και πλέον εκτός από συνδρομητική τηλεόραση, Internet και σταθερή τηλεφωνία, παρέχει και υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας. Οι υπηρεσίες Nova Energy απευθύνονται σε οικιακούς χρήστες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρέχονται σε συνεργασία με την εταιρεία Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Forthnet: Με Vodafone-Wind και Antenna Group προχωρά ο διαγωνισμός

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων