Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Ιουλ-2018 07:44

  Επιμένει ο Αποστολόπουλος για το Υγεία

  Επιμένει ο Αποστολόπουλος για το Υγεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:32

  Νέα δεδομένα στην πώληση του Υγεία φέρνει η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings, εταιρεία που ελέγχει τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών, για την εξαγορά του ποσοστού της MIG. 

  Η προσφορά προς τη MIG με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και σε συνεργασία με το αμερικάνικο fund ΗIG Capital, που ισχύει όμως υπό την προϋπόθεση πως θα διεξαχθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence), έγινε στην εκπνοή της περιόδου αποκλειστικότητας του CVC Capital. Κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου Ιατρικού Αθηνών που έλαβε χώρα την Παρασκευή, η διοίκηση της εισηγμένης έλεγε χαρακτηριστικά πως "το θέμα του Υγεία δεν έχει ακόμη κλείσει".

  Το deal MIG - CVC, όπως είχε γίνει γνωστό με τη δεσμευτική προσφορά της εταιρείας Hellenic Healthcare, θυγατρική του CVC Capital Partners, η οποία επίσης αποτέλεσε το "όχημα” για την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan και της γενικής κλινικής Iaso General, αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr αποφασίστηκε η παράταση λίγων ημερών προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες, περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία εκτιμούσαν πως η ανακοίνωση της συμφωνίας ήταν θέμα χρόνου, ώστε στη συνέχεια η Επιτροπή Ανταγωνισμού να κληθεί να δώσει το "πράσινο φως" για το deal. 

  Το CVC Capital Parnters προσέφερε 197,97 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του μεριδίου της MIG (70,38%), δηλαδή 0,92 ευρώ ανά μετοχή. Η διαφορά σε σχέση με τα 0,95 ευρώ που προσφέρει η πλευρά Αποστολόπουλου δεν είναι μεγάλη, σχολίαζαν πηγές της αγοράς, αναμένοντας τις αποφάσεις της διοίκησης της MIG για το αν θα γίνει δεχτή η πρόταση της Apostolopoulos Holdings.

  Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Αποστολόπουλου επιχείρησε να μπλοκάρει ή έστω να καθυστερήσει την πώληση του Υγεία με αγωγή κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG και Υγεία για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όμως απέρριψε το Αίτημα Προσωρινής Διαταγής

  Στο μεταξύ η διοίκηση της MIG σημείωνε πως τα επιχειρήματα Αποστολόπουλου, ότι δηλαδή δεν του επιτράπηκε ο οικονομικός έλεγχος του Υγεία, ήταν αβάσιμα και πως ο δρόμος ήταν ανοικτός εάν ήθελε να καταθέσει υψηλότερη προσφορά σε σχέση με τα 0,92 ευρώ ανά μετοχή του CVC Capital Partners. Σημειώνεται πως η διεκδίκηση του Υγεία από την οικογένεια Αποστολόπουλου είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, με την υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Υγεία, με αρνητική κατάληξη. Το τίμημα ήταν στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή του Υγεία.

  Σε περίπτωση πάντως που η συμφωνία με το CVC προχωρήσει, το fund ισχυροποιεί κατά πολύ την παρουσία του στην εγχώρια αγορά της υγείας, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από έτερους παίχτες. Το CVC ετοιμάζεται επίσης για τον διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών. 

  Apostolopoulos Holdings: Στόχος μας η διατήρηση της ελληνικότητας του κλάδου υγείας

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Apostolopoulos Holdings εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε την πρόταση εξαγοράς. Ειδικότερα, όπως αναφέρει: "Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρίας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες". 

  Παράλληλα, σημειώνει πως η πρόταση υποστηρίζεται από το μεγάλο Αμερικανικό Fund H.I.G.

  Επιπλέον, σημειώνει πως το τίμημα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 0,95 € ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, και είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το κερδοσκοπικό fund CVC.

  MIG: Θα εξετάσουμε την πρόταση 

  Υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία θα τεθεί η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG. 

  Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: Η "Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών" ("MIG") ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 30.6.2018 έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρία "Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε." ("Αποστολόπουλος Συμμετοχών") πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο "Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Α.Ε." ("Υγεία") με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία. Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την "H.I.G. Capital International".

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων