Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 16:35

  Vivartia: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Vivartia: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού

  Την ολοκλήρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης δανεισμού ανακοίνωσε η Vivartia. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την Τετάρτη 27 Ιουνίου, 2018, υπεγράφησαν οι επιμέρους δανειακές συμβάσεις των εταιριών του ομίλου. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκε η από 1ης Μαρτίου 2018 Συμφωνία Αναδιάρθρωσης συνολικού ποσού €373 εκατ. μεταξύ του Ομίλου Vivartia και των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς. 

  Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι βασικοί όροι της αναδιάρθρωσης είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για τον Όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι τις 20/10/2024, καθώς επίσης και μείωση του κόστους δανεισμού του. 

  Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της ανωτέρω Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

  Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης αποτελεί ορόσημο για τον Όμιλο Vivartia, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου εντός και εκτός των Ελληνικών Συνόρων, καταλήγει η ανακοίνωση. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων