Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουν-2018 10:42

  Ελλάκτωρ: Νέες διευκρινίσεις για την απαντητική επιστολή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διευκρινίσεις για τα στοιχεία που αναρτήθηκαν πρόσφατα στην ιστοσελίδα της στο πλαίσιο της απάντησης στην ανοικτή επιστολή του κ. Α. Καλλιτσάντση προχωρά η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

  Ειδικότερα, η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

  1. Ως προς τον ισχυρισμό ότι στο έγγραφο της Εταιρείας που έχει αναρτηθεί στην
  επίσημη ιστοσελίδα της με τίτλο "Παρουσίαση προς τους Μετόχους. Αναδιοργάνωση Ομίλου-Ενημέρωση" (η "Παρουσίαση") και συγκεκριμένα: "στη διαφάνεια 21, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του Ομίλου ΑΚΤΩΡ εμφανίζεται το 2017 ως 1,4%" επιβεβαιώνουμε ότι το περιθώριο Κατασκευής της Παρουσίασης προκύπτει απευθείας από τη Δημοσιευμένη Ετήσια Οικονομική Έκθεση για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 της Εταιρείας. Αναλυτικά ο υπολογισμός με παραπομπές στις σελίδες της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης (η "Έκθεση") είναι ο εξής:
   


  Επισημαίνεται ότι το Αποτέλεσμα προ φόρων μετά από προσαρμογές του παραπάνω πίνακα αναφέρεται και στη σελίδα 3 των Δημοσιευμένων Οικονομικών Καταστάσεων 31.12.2017 του Ομίλου ΑΚΤΩΡ (ποσό ευρώ 21,7 εκατ.).

  2. Ως προς τον ισχυρισμό ότι στη "στη σελίδα 12 του εγγράφου, η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων της Κατασκευής εμφανίζεται το 2017 ως 6,7%", επιβεβαιώνουμε ότι η Απόδοση Απασχολουμένων Κεφαλαίων (ROCE*) της Κατασκευής για το 2017, όπως εμφανίζεται στην Παρουσίαση, και με ρητή αναφορά "ROCE= (ΕΒΙΤ – Φόροι) / (Καθαρός Δανεισμός + Ίδια Κεφάλαια), προκύπτει από τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη για τον Τομέα Κατασκευής ως εξής:
   

  ellaktrvr2


  Επισημαίνεται ότι το Αποτέλεσμα εκμετάλλευσης μετά από προσαρμογές του παραπάνω πίνακα αναφέρεται και στη σελίδα 3 των Δημοσιευμένων Οικονομικών Καταστάσεων 31.12.2017 του Ομίλου ΑΚΤΩΡ (ποσό ευρώ 33,3 εκατ.).

  Επίσης, το Σύνολο του Καθαρού Δανεισμού που εμφανίζεται στη σελίδα 7 της Ετήσιας Οικονομικής έκθεσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ποσού ευρώ 738,3 εκατ. αναφέρεται και στη σελίδα 29 της Παρουσίασης Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Μάιος 2018 (από την ιστοσελίδα της Εταιρείας) από όπου αντλήθηκε ο καθαρός δανεισμός του τομέα της Κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε στον παραπάνω υπολογισμό.

  3. Στο πλαίσιο του έργου Αναδιοργάνωσης του Ομίλου Ελλάκτωρ, όπως αυτό αναλύεται διεξοδικά στην Παρουσίαση, και που περιλαμβάνει
  - ανάλυση της στρατηγικής του Ομίλου
  - αναδιοργάνωση και βελτίωση εσωτερικών συστημάτων και διαδικασιών (με εφαρμογή τυποποιημένων συστημάτων αναφορών και διαχείρισης κινδύνου)
  προσδιορίζονται κύριοι δείκτες απόδοσης (KPIs) ανά επίπεδο, ως μηχανισμοί ελέγχου για την υποστήριξη της διακυβέρνησης του Ομίλου.

  Οι άνωθεν Κύριοι Δείκτες Απόδοσης αποτελούν επιπρόσθετους Εναλλακτικούς
  Δείκτες Μέτρησης Απόδοσης (ΕΔΜΑ) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προσφέροντας περισσότερη
  συναφή πληροφόρηση σχετικά με τη χρηματοοικονομική επίδοση, και θα
  παρουσιάζονται σε κάθε ημερομηνία αναφοράς.

  Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Ανακοίνωση (100 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων