Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Ιουν-2018 09:07

  Τη νέα γενιά πιλότων εκπαιδεύει η Aegean

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τη νέα γενιά πιλότων εκπαιδεύει η Aegean

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Τα δεδομένα στην εγχώρια αεροπορική αγορά αλλάζει η Aegean με τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τετραγωνικών μέτρων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος”. 

  Πρόκειται για επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο χρόνων. Θα διαθέτει δύο νέους εξομοιωτές πτήσεων, "τους μοναδικούς  ιδιόκτητους στην Ελλάδα, έτσι ώστε όλος ο κύκλος εκπαίδευσης - επανεκπαίδευσης να ολοκληρώνεται αποκλειστικά στη χώρα μας”, όπως ανέφερε, χθες, στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας παραλαβής νέων αεροσκαφών με την Airbus ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Δημήτρης Γερογιάννης.  

  Το κέντρο εκπαίδευσης εκτιμάται ότι θα προσελκύσει πιλότους και από το εξωτερικό, καθώς προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασής του, με έως έξι συνολικά εξομοιωτές, γεγονός που θα επιτρέψει την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σε τρίτους. 

  "Το κέντρο θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές μας σε χώρους αλλά και θα διαθέτει ιδιόκτητους νέους προσομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του πτητικού προσωπικού μας, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας”, τόνισε χθες ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.   

  Τα νέα Airbus

  Με την -τρίτη στη δεκαεννιάχρονη ιστορία της- παραγγελία έως 42 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo, η αεροπορική επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι των υπόλοιπων αερομεταφορέων. Κι αυτό δεδομένου ότι τα νέα αεροσκάφη διαθέτουν κινητήρες νέας γενιάς που παρέχουν εξοικονόμηση 15% στην κατανάλωση καυσίμου, σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου, καθώς και πρόσθετη εμβέλεια πτήσης από 600 έως και 1.500 χλμ., δηλαδή έως και δύο επιπλέον ώρες πτήσης.

  Ακόμη, όπως εξήγησε χθες ο κ. Γερογιάννης, η παραγγελία των 42 αεροπλάνων περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 10 αεροσκάφη μεγαλύτερου τύπου σε μέγεθος και χωρητικότητα επιβατών Α321neo.

  "Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Aegean που προχωράμε σε απευθείας παραγγελία αεροσκάφους μεγαλύτερου τύπου Α321. Κάνουμε αυτό το βήμα γιατί οι άνθρωποί μας διαθέτουν  πλέον τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την τεχνογνωσία για να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τα μεγαλύτερα αεροσκάφη και τις περισσότερες δυνατότητες που μας δίνουν”, σχολίασε.

  Οι υποτροφίες

  Επενδύοντας στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, η Aegean, εκτός από το εκπαιδευτικό κέντρο, προσφέρει για τη διετία 2018-2019 100 υποτροφίες σε υποψήφιους πιλότους, αναλαμβάνοντας με συνδυασμό χορηγίας και εγγύησης δανείου το 90% του κόστους των σπουδών. 

  "Μια  υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο, ανέρχεται σε 75-80 χιλ. ευρώ. Οι υποτροφίες θα ισχύουν για φοίτηση στις δύο πιο καθιερωμένες σχολές εκπαίδευσης πιλοτών στην Ελλάδα, την Εγνατία Αviation και την Global Aviation", επεσήμανε χθες ο κ. Γερογιάννης.

  Η συνεισφορά στην οικονομία

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε χθες ο Ευτ. Βασιλάκης, η εταιρεία συνεισφέρει στο Δημόσιο 350 εκατ. ευρώ ετησίως σε τέλη, φόρους και εισφορές, ενώ για κάθε ευρώ που λαμβάνουν αθροιστικά οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοί της, το κράτος εισπράττει τρία ευρώ. Κάθε επιπλέον αεροσκάφος παράγει ετησίως 6,5 εκατ. ευρώ έσοδα για το Δημόσιο και δημιουργεί 90 επιπλέον άμεσες θέσεις εργασίας (στην εταιρεία και στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης).

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων