Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουν-2018 14:38

  ΕΥ: Σύμβαση με Folli Follie μόνο για Ελλάδα, προς ώρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΕΥ: Σύμβαση με Folli Follie μόνο για Ελλάδα, προς ώρας

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Την εκτίμησή του, ότι τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, η EY θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα που διεξάγει στην Folli Follie ενώ παράλληλα θα έχει ολοκληρωθεί και η εσωτερική έρευνα (forensic investigation) που θα "τρέξει" ανεξάρτητος τρίτος πάροχος, εξέφρασε νωρίτερα ο επικεφαλής της EY Ελλάδος κ. Πάνος Παπάζογλου.

  Ο κ. Παπάζογλου, σε ερώτηση του Capital.gr, αν η EY έχει υπογράψει σύμβαση για την πραγματοποίηση ελέγχου επί των οικονομικών ενοποιημένων στοιχείων του εισηγμένου ομίλου για το σύνολο των χωρών που δραστηριοποιείται αυτός, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί η σύμβαση για την Ελλάδα.

  Σε άλλη ερώτηση του Capital.gr, αν η εταιρεία παρέχει στην EY τα στοιχεία που η τελευταία ζητά, σημείωσε: "για την ώρα ό,τι έχουμε ζητήσει το έχουμε πάρει (σ.σ. αναφέρεται στην Ελλάδα)", ενώ σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις με τις θυγατρικές που διατηρεί η Folli Follie σε άλλες αγορές όπως π.χ. στην Ασία, είπε: "δεν έχουμε δείγμα ότι δεν θα υπογραφεί η σύμβαση με την Κίνα." Ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει "όταν πήγαμε να ζητήσουμε στοιχεία από την Ασία μας είπαν, δεν έχετε σύμβαση."

  Ο ίδιος ανέφερε πως η EY μιλάει με κάποια από τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, χωρίς να τα κατονομάσει, ενώ σημείωσε πως ο έλεγχος που διενεργεί η EY αφορά σε στοχευμένες διαδικασίες που πάνε να ακουμπήσουν στα πιο σημαντικά κονδύλια του ισολογισμού των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του 2017 της εταιρείας. "Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ένα από αυτά", είπε.

  Παράλληλα με την έρευνα της EY θα "τρέξει" και εσωτερική έρευνα (forensic investigation) από ανεξάρτητο τρίτο πάροχο (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να είναι η Alvarez & Marshall), για τη διαλεύκανση των θεμάτων που έχουν προκύψει. Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι ποιοτικός και πραγματοποιείται με συνεντεύξεις, για το ποιος παίρνει τις αποφάσεις στην εταιρείας, αν τηρείται η εταιρική διακυβέρνηση, αν υπάρχουν στοιχεία και γιατί δεν δίνονται αυτά. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων