Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 07:44

  Ανοικτές διαδικασίες στην πώληση της ΕΒΖ ζητά το Kingsley’s Capital

  Ανοικτές διαδικασίες στην πώληση της ΕΒΖ ζητά το Kingsley’s Capital
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 
   
  Τον Ιούλιο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η Αγγλοαμερικανική κοινοπραξία υπό το fund Kingsley Capital Partners εκδήλωνε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της ΕΒΖ. Κοντά ένα χρόνο μετά, το fund, το business plan του οποίου για την ΕΒΖ προβλέπει τη διατήρηση των μονάδων και των εργαζομένων, δεν έχει καταφέρει να βρει ευήκοα ώτα στους καθ’ ύλην αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της πρότασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κοινοπραξία έχει ζητήσει να γίνει due diligence και η διαδικασία να περάσει μέσα από τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

  Μέχρι στιγμής πάντως η όλη διαδικασία για την πώληση της Eλληνικής Bιομηχανίας Zάχαρης είναι άτυπη, με στελέχη της αγοράς να κάνουν λόγο για προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης να προχωρήσει η πώληση της ΕΒΖ με απευθείας ανάθεση. Και με στέλεχος της κοινοπραξίας να αναφέρει στο Capital.gr "διαχειριζόμαστε κεφάλαια θεσμικών επενδυτών και δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε διαδικασίες που είναι εκτός διεθνών προτύπων όταν πρόκειται για την εκποίηση κρατικής περιουσίας."

  Γιατί όμως η κοινοπραξία επιμένει να θέλει να επενδύσει στην ΕΒΖ οι οποία βαρύνεται με ληξιπρόθεσμες οφειλές 220 εκατ. ευρώ; Ποιος είναι ο σχεδιασμός της και πόσα κεφάλαια απαιτούνται για την επαναφορά της βιομηχανίας στον ενάρετο κύκλο; Στέλεχος, που μετέχει στην κοινοπραξία, μιλώντας στο Capital.gr ανέφερε πως η ΕΒΖ αποτελεί επενδυτική ευκαιρία και με βάση το business plan που έχουν καταρτίσει η εταιρεία θα μπορέσει να γυρίσει σε θετικά αποτελέσματα και να επανέλθει ακόμη και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

  Παρά το γεγονός ότι η πληροφόρηση που έχει η Κοινοπραξία για την εταιρεία είναι περιορισμένη, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, η Κοινοπραξία βλέπει προοπτικές στην ΕΒΖ. Προτίθεται δε να επενδύσει περί τα 150 εκατ. ευρώ σε βάθος 5ετίας, με τα 70 εκατ. ευρώ να προσφέρονται για την απόκτηση του 82,33% της εταιρείας. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη διατήρηση όλων των παραγωγικών μονάδων και των εργαζομένων.

  Εκτός από τη συγκεκριμένη Κοινοπραξία, ενδιαφέρον για την ΕΒΖ έχει εκδηλώσει και το fund Innovation Brain, ο διευθύνων σύμβουλος του οποίου έχει συναντηθεί με τα καθ’ ύλην αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, η χθεσινή κάθοδος εκπροσώπων τους στην Αθήνα απέβη άκαρπη αφού δεν κατάφεραν να έχουν συνάντηση με Κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι στην εταιρεία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων