Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιουν-2018 19:08

  Αποχωρεί από Πρόεδρος της Eurobank τον Μάρτιο του 2019, ο Ν. Καραμούζης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αποχωρεί από Πρόεδρος της Eurobank τον Μάρτιο του 2019, ο Ν. Καραμούζης

  Την απόφασή του να αποχωρήσει από την θέση του Προέδρου της Eurobank στο τέλος Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Νίκος Καραμούζης. Η ανακοίνωση ακολούθησε το πέρας διοικητικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στην Τράπεζα και το οποίο είχε ως αντικείμενο την ανανέωση των μελών του Δ.Σ., η οποία θα προταθεί προς έγκριση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

  Η αποχώρηση του κ. Καραμούζη από τη θέση του Προέδρου της Eurobank, επιβεβαιώνει πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr για επικείμενες αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια τραπεζών.

  Ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου της Eurobank στο τέλος Μαρτίου 2019, ο κ. Καραμούζης αναφέρει τα εξής σε δήλωσή του:

  "Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την τιμητική τους πρόταση να ανανεωθεί η θητεία μου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2018 και για την άριστη, εκ μέρους τους, αξιολόγησή μου τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα για το 2017. Μετά όμως από ώριμη σκέψη κατέληξα στη δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Στην ενδιάμεση περίοδο, θα συνεχίσω να συμβάλλω ενεργά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας και στην απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής μου. 

  Κατέληξα στην παραπάνω απόφαση, γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας, που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της Διοίκησης της Τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία. 

  Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έλαβα αυτή την απόφαση σε μια περίοδο που η οικονομία ανακάμπτει και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της Τράπεζάς μας βελτιώνονται, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς τα κρίσιμα προβλήματα της τελευταίας τριετίας. Με συλλογικότητα, σχέδιο, αποφασιστικότητα, συνέπεια, ικανό και άξιο προσωπικό, ισχυρότερη και θωρακισμένη έναντι κινδύνων, η Τράπεζα προχωρά με επιτυχία στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των πελατών, του προσωπικού, των μετόχων και των αγορών".

  Το σημερινή διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε να προτείνει προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας τον διορισμό για τριετή θητεία, λόγω τακτής λήξεως της θητείας του σημερινού ΔΣ, των ακόλουθων μελών ΔΣ: 

  1. Νικόλαος Β. Καραμούζης
  2. Φωκίων X. Καραβίας
  3. Σταύρος Ε. Ιωάννου 
  4. Θεόδωρος Α. Καλαντώνης
  5. Κωνσταντίνος Β. Βασιλείου 
  6. Γεώργιος Κ. Χρυσικός 
  7. Richard P. Boucher
  8. RajeevKakar
  9. Bradley Paul L. Martin 
  10. Jawaid A. Mirza 
  11. George E. Myhal
  12. LucreziaReichlin
  13. Αικατερίνη Κ. Μπερίτση, Εκπρόσωπος ΤΧΣ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων