Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιουν-2018 17:17

  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αίτηση έκτακτου ελέγχου για τη Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αίτηση έκτακτου ελέγχου για τη Folli Follie

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:50

  Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία αποφάσισε να υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα έκτακτου ελέγχου της FFG. 

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Folli Follie:  

  α. δεν έχει έως σήμερα προσκομίσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το σύνολο των στοιχείων που επανειλημμένα της έχουν ζητηθεί, ιδίως τα ταμειακά της διαθέσιμα της περιοχής Ασίας -Ειρηνικού και 

  β. προέβη στην υπογραφή σύμβασης ανάθεσης προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017 με διεθνή ελεγκτική εταιρία, διαδικασίες που δεν συνιστούν Έλεγχο σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου και ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμία διασφάλιση, παρά τις σαφείς υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ανάθεση της διενέργειας ελέγχου επί του συνόλου των εν λόγω οικονομικών καταστάσεων, 

  Σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε, μεταξύ άλλων ενεργειών, "να υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτηση έκτακτου ελέγχου της FFG βάσει της περίπτωσης (β) της παρ. 1 του άρθρου 40 του κ.ν.2190/1920".

  Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών καθώς κι αν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν σε ιλιγγιώδεις απώλειες τις μετοχές της Folli Follie. 

  Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία στρέφεται κατά της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το αιτιολογικό ότι δεν της παρείχαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν, ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι παρεμπόδισε τον έλεγχο που γίνεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για τη διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών. 

  Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Folli Follie, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να έχει διαπιστώσει ότι η εταιρεία δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς τον λογιστικό και οικονομικό έλεγχο. Ορισμένες πλευρές δεν αποκλείουν μάλιστα να τεθεί επί τάπητος ακόμη και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί πλέον σε διαχειριστικό έλεγχο η εταιρία, καθώς οι συνεχείς καθυστερήσεις δημιουργούν πλέον εύλογο προβληματισμό. 

  Προς το παρόν είναι σε εξέλιξη διεργασίες στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να αξιολογηθεί η νέα καθυστέρηση στην παροχή από πλευράς Folli Follie στοιχείων οικονομικού και λογιστικού ελέγχου. Επίσης σε σχέση και με τις αλλαγές στην Επιτροπή Ελέγχου που έχει συσταθεί και το πρόβλημα που φέρεται να υπήρχε στη σύνθεσή της σε ό,τι αφορά ένα μέλος, είχε προκληθεί και η καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης με την Ernst & Υoung που έχει επιλεγεί για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων