Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιουν-2018 08:24

  Intralot: Μέσα στο 2018 το πρώτο συμβόλαιο sports betting στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Intralot: Μέσα στο 2018 το πρώτο συμβόλαιο sports betting στις ΗΠΑ

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την εκτίμηση ότι μέσα στο 2018 η Intralot θα έχει εξασφαλίσει το πρώτο της συμβόλαιο στην αμερικανική αγορά για υπηρεσίες sports betting, πραγματοποίησε η διοίκηση του Ομίλου.

  Μιλώντας σε αναλυτές στο πλαίσιο της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, ο Αντώνης Κεραστάρης, CEO του ομίλου, αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο "άνοιγμα” της αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ, έπειτα από απόφαση – ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου που αίρει απαγόρευση ετών.

  Η διοίκηση του ομίλου εκτίμησε πως δημιουργείται ένα σημαντικό upside στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς δημιουργεί μια εντελώς νέα αγορά, εν δυνάμει άνω των 20 δισ. δολαρίων σε GGR (μικτά έσοδα). "Τώρα είναι η ώρα για να αξιοποιηθεί το momentum στις ΗΠΑ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο A. Κεραστάρης στους αναλυτές. Όπως τόνισε, κάποιες από τις Πολιτείες που θα κινηθούν για να χορηγήσουν άδειες διοργάνωσης αθλητικού στοιχηματισμού, είναι πελάτες του ομίλου. Εκτίμησε, δε, ότι μέσα στο έτος η Intralot θα έχει κλείσει το πρώτο της συμβόλαιο στις ΗΠΑ για αθλητικό στοιχηματισμό.

  Εξίσου μεγάλο βάρος δίνεται και στο νέο συμβόλαιο της εταιρείας με την πολιτεία του Ιλινόις. Στις αρχές του 2018, η Intralot υπέγραψε σύμβαση με την CAMELOT Illinois LLC για την κρατική λοταρία του Ιλινόις, στο πλαίσιο της οποίας θα παράσχει συστήματα καινοτόμων λύσεων και μια πλήρη σουίτα συστημάτων end-to-end έως τον Οκτώβριο του 2027.

  Αιχμή του δόρατος για την ενίσχυση της παρουσίας της Intralot στις ΗΠΑ αλλά και στις υπόλοιπες αγορές είναι η νέα γενιά προϊόντων που δημιούργησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών, περιλαμβανομένου του νέου κεντρικού συστήματος λοταρίας και της νέας στοιχηματικής πλατφόρμας με βάση μια ολιστική προσέγγιση εφαρμογής ενιαίων υποδομών σε όλα τα κανάλια διανομής και κατηγορίες περιεχομένου.

  Οι νέες πλατφόρμες κατά κύριο λόγο διευκολύνουν τον γρήγορο εμπλουτισμό της γκάμας παιχνιδιών και τη μείωση του κόστους κτήσης των υποδομών για τους παρόχους, δημιουργώντας σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

  Να σημειωθεί επίσης ότι την Τετάρτη κατατέθηκαν και οι προσφορές για το συμβόλαιο της λοταρίας της Πενσιλβανία που σήμερα βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Scientific Games. Πρόκειται για το σημαντικότερο συμβόλαιο του 2018 στις ΗΠΑ. Εκτιμάται πως στις αρχές Αυγούστου θα γίνει γνωστός ο προτιμητέος ανάδοχος.

  Η Intralot τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει την παρουσία και δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, περιοχή που πλέον αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής για την μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου. Το 2017 από την αμερικανική αγορά προήλθε το 19% του EBITDA του ομίλου, αποτελώντας τη δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την Intralot πίσω από την Τουρκία, σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας.

  Παράταση στην Τουρκία

  Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, η σύμβαση που εκπνέει στις 29/8 για τη διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος στη γειτονική χώρα οδεύει, σύμφωνα με την Intralot, μετά βεβαιότητας προς παράταση κατά ένα χρόνο, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για νέο διαγωνισμό λόγω των επικείμενων τουρκικών εκλογών. Σημειώνεται πως σχετικό δικαίωμα παράτασης προβλέπεται από την ισχύουσα σύμβαση, με όρους που θα συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές, χωρίς να απαιτηθεί νέο capex όπως σημειώθηκε.

  Στην Τουρκία, η Inteltek διαχειρίζεται τις δραστηριότητες αθλητικών στοιχημάτων για λογαριασμό της Spor Toto, η οποία είναι η αποκλειστική αδειοδοτημένη εταιρία στη χώρα. Στην Inteltek, η Intralot κατέχει το 45% και ο συνεργάτης της, Turkcell, το υπόλοιπο 55%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων