Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Μαϊ-2018 12:25

  Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση για τους λιγνίτες της ΔΕΗ

  Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση για τους λιγνίτες της ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε δύο φάσεις θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την αποεπένδυση των δύο θυγατρικών εταιρειών της ΔΕΗ στις οποίες έχουν εισφερθεί μονάδες λιγνίτη. Όπως αναφέρει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τη ΔΕΗ, στην πρώτη φάση τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία, υποβάλλοντας μια εκδήλωση ενδιαφέροντος μαζί με μια ομάδα συγκεκριμένων υποστηρικτικών εγγράφων που αποδεικνύουν τη συμμόρφωση με μια σειρά κριτηρίων επιλεξιμότητας. Στη φάση αυτή θα επιλεγούν τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιδεικνύουν τα νομικά, χρηματοοικονομικά και τεχνικά προσόντα για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων (Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης). 

  Όπως αναφέρει η πρόσκληση, η ΔΕΗ και οι σύμβουλοί της έχουν προσδιορίσει μια σειρά από προδιατυπωμένα νομικά, χρηματοοικονομικά και τεχνικά κριτήρια προκειμένου να αξιολογήσουν την επιλεξιμότητα πιθανών επενδυτών να συμμετάσχουν στη β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Αυτά τα κριτήρια θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαδικασία αξιολόγησης.

  Στη δεύτερη φάση και μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας εμπιστευτικότητας οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα λάβουν τον Ιούλιο του 2018 μια διαδικαστική επιστολή (πρόσκληση για δεσμευτικές προσφορές) με οδηγίες για την υποβολή τους, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο virtual data room για να διενεργήσουν τον έλεγχό τους και το vendor due diligence report.

  Ο προτιμώμενος στρατηγικός επενδυτής θα επιλεγεί μετά από αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών από τη ΔΕΗ.

  Μετά την επιλογή, ο προτιμώμενος επενδυτής και η ΔΕΗ θα υπογράψουν τη συμφωνία μεταβίβασης μετοχών έως τα μέσα Οκτωβρίου 2018. Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα θα εκδοθεί στις αρχές Ιουλίου.

  Για την πρώτη φάση η προθεσμία εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος έχει οριστεί για τις 21 Ιουνίου ενώ μέχρι τις 11 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα για αποσαφηνίσεις.

  Μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ είναι η HSBC, ενώ νομικός σύμβουλος η DLA Piper UK.

  Τα κριτήρια

  Με βάση τους όρους του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες (ή τουλάχιστον ένα μέλος σε περίπτωση κοινοπραξίας) θα πρέπει να:

  * έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στις αγορές ηλεκτρικού ρεύματος, συμπεριλαμβανομένης, όχι περιοριστικά, της εμπειρίας στην παραγωγή ηλεκτρισμού, στη διαχείριση και λειτουργία μονάδων παραγωγής ενέργειας.
  * Μέσο όρο ιδίων κεφαλαίων στις τελευταίες τρεις δημοσιευμένες χρήσεις ίσο ή μεγαλύτερο από 100 εκατ. ευρώ
  * Να είναι ανεξάρτητοι από τη ΔΕΗ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ