Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Μαϊ-2018 10:52

  Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie

  Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:36

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie Group στο Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

  Όπως ανακοινώθηκε προς τις αρχές, το αίτημα αναστολής διαπραγμάτευσης υπεβλήθη από την ίδια την εταιρεία.

  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία "ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία."

  Η αναστολή έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητεί βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα.

  Στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων η εταιρεία επιχείρησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund, ωστόσο με τη σημερινή της ανακοίνωση με την οποία ζητείται η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ουσιαστικά δηλώνει αδύναμη να αντικρούσει τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί όλα αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

  Στην αγορά ήδη διατυπώνονται ερωτήματα για τον χρόνο που θα διαρκέσει αυτή η αναστολή, δεδομένου ότι ο ανεξάρτητος οικονομικός έλεγχος που πραγματοποιεί η ΕΥ θα απαιτήσει χρόνο ο οποίος μπορεί να επεκταθεί και πέρα του Ιουνίου.

  Από το άνοιγμα της συνεδρίασης η μετοχή δεν πραγματοποιεί πράξεις. Στο τελευταίο κλείσιμο χθες ο τίτλος έκλεισε στα 4,80 ευρώ, μειωμένος 70% σε διάστημα τριών εβδομάδων, από όταν δηλαδή δημοσιοποιήθηκε το report της QCM. Με βάση το χθεσινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 321 εκατ. ευρώ.

  Η τοποθέτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  Με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εκδόθηκε πριν λίγο, η Αρχή επιβεβαιώνει ότι η Folli Follie δεν είναι σε θέση να παράσχει στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης.

  Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχαν διατυπωθεί έντονα ερωτήματα για το λόγο που η FFG δεν είχε παραδώσει στις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές τα στοιχεία των ταμειακών της διαθεσίμων και ισοδύναμων. 

  Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρία. 

  Στην επιστολή αυτή η εταιρία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης".

  Ευρύτατες χρηματιστηριακές επιπτώσεις
   
  Χρηματιστές μιλώντας στο Capital.gr εξέφραζαν έντονο προβληματισμό για τις τεχνικές επιπτώσεις που θα έχει η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της FFG στην αποτύπωση μιας σειράς δεικτών, εγχώριων και ξένων, σε σειρά αμοιβαίων κλπ.

  Κύριο ζητούμενο είναι το διάστημα που θα παραμείνει εκτός συναλλαγών η μετοχή. Εάν συμπληρωθούν 10 συνεδριάσεις χωρίς να έχει επαναδιαπραγματευθεί ο τίτλος, βάσει του κανονισμού αντικαθίσταται από τον FTSE-25 προκαλώντας μια σειρά αλλαγών σε σειρά δεικτών, παραγώγων, αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ. Επιπλέον η αναστολή πραγματοποιείται ενώ επίκειται η αντικατάστασή (στις 31 Μαίου) της μετοχής στο δείκτη MSCI Standard Greece, κάτι που βάσει των κανονισμών του MSCI οδηγείται σε αναβολή εάν μέχρι τότε δεν έχει επαναδιαπραγματευτεί ο τίτλος. 
   
  Τι θα γίνει με τους ομολογιούχους 
   
  Στο προσκήνιο έρχεται και το ζήτημα των ομολόγων της FFG. Η FF Group εμφανίζει 496 εκατ. μακροπρόθεσμο δανεισμό, από τα οποία 472 εκατ αποτελούν ομολογιακά δάνεια. Εξ αυτών, 150 εκατ είναι σε ελβετικό φράγκο με την έκδοση (χωρίς εξασφαλίσεις και rating, δηλαδή unrated senior unsecured), 4ετούς διάρκειας, να πραγματοποιείται πέρυσι τον Οκτώβριο. Οι ομολογίες διαπραγματεύονται στο SIX Swiss Stock Exchange. 

  Επίσης υπάρχει ένα ακόμη ομολογιακό δάνειο 250 εκατ. που εκδόθηκε το 2014,  λήξεως τον Ιούλιο 2019, το οποίο είναι μετατρέψιμο σε μετοχές. 

  Τότε είχε ανακοινωθεί πως οι τίτλοι θα είναι ανταλλάξιμοι με μετατρέψιμες ομολογίες και στη λήξη αυτόματα θα μετατρέπονται σε κοινές μετοχές της εταιρείας, με την επιφύλαξη του δικαιώματος της εταιρείας για εξόφληση με καταβολή μετρητών. Οι ομολογίες είχαν εκδοθεί με ειδική απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας της 20ης Ιουνίου 2014.

  Η ανακοίνωση

  Στην ανακοίνωση της προς το επενδυτικό κοινό η Folli Follie επισημαίνει ότι "μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία."

  Η ανακοίνωση της ΕΧΑΕ

  "Μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της εταιρίας FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε., αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας, από σήμερα 25 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005.

  Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων και των προϊόντων δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρίας".

  Διαβάστε ακόμη:

  Στενεύουν τα περιθώρια για τη Folli Follie

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ