Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Μαϊ-2018 11:50

  Πρεμιέρα σήμερα για τα ομόλογα της Coral

  Πρεμιέρα σήμερα για τα ομόλογα της Coral
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η κεφαλαιαγορά υποδέχτηκε την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων εταιρικών ομολόγων της θυγατρικής εταιρείας καυσίμων του ομίλου Motor Oil Ελλάς, Coral.

  Η έκδοση των 90.000 ομολογιών αξίας 1.000 η κάθε μία, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία και παρά το αντίξοο περιβάλλον, καταγράφοντας αξιοσημείωτη υπερκάλυψη με τη συνολική ζήτηση να ανέρχεται στα 342,14 εκατ. ευρώ.

  Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους του ομίλου για την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αναδόχων, ενώ τόνισε ότι η  θυγατρική του ομίλου μεγαλώνει και αντικειμενικοποιεί τη λειτουργία της ακολουθώντας την πορεία που πρώτη χάραξε η Motor Oil με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 2001.

  Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, κηρύσσοντας την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι πρόκειται για το δέκατο ομόλογο στην αγορά του Χρηματιστηρίου που απευθύνεται στο retail με ελκυστική αξία για το επενδυτικό κοινό.

  Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, σημείωσε ότι έχει έλθει η ώρα μετά τις μεγάλες και υγιείς εταιρείες να αποκτήσει μεγαλύτερο πλάτος και βάθος η πλατφόρμα εταιρικών ομολόγων του χρηματιστηρίου, με την εισαγωγή και μικρότερων εταιρειών.

  Αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός στόχος της κεφαλαιαγοράς, να λειτουργεί ως πλατφόρμα άντλησης κεφαλαίων, κατέληξε ο κ. Γκότσης.

  Να σημειωθεί ότι τα συνολικά αντληθέντα καθαρά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου της εταιρείας εντός του α΄ εξαμήνου του 2018.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων