Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2018 13:17

  Ανησυχία ΣΕΔ για το θέμα της Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανησυχία του για το θέμα που προέκυψε με την Folli Follie Group Ανώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της μετοχής, η οποία συμπαρέσυρε και ολόκληρη τη χρηματιστηριακή αγορά εκφράζει ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου.

  Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει τα εξής:

  "Διαβάσαμε, τόσο την ανακοίνωση του επενδυτικού fund Quintessential Capital Management, όσο και την απάντηση της εταιρείας, αλλά και την πρώτη τοποθέτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Κατανοούμε ότι ο έλεγχος των οικονομικών και άλλων στοιχείων, που παραθέτει το επενδυτικό fund για το δίκτυο καταστημάτων που εξαπλώνονται σε όλο των κόσμο αλλά πρωτίστως στην Ασία, είναι ιδιαίτερα δύσκολος και θα απαιτήσει χρόνο.  Επειδή όμως η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να διαφυλαχθεί "ως κόρη οφθαλμού" η αξιοπιστία των στοιχείων που εκδίδουν οι μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις.

  Δεδομένου ότι το θέμα που προέκυψε με τη Folli Follie είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας, αλλά αρκετά συνηθισμένο στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν προκαθορισμένες διαδικασίες αντίδρασης και ταχύτερα αντανακλαστικά, σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

  Πέραν αυτού, προσδοκούμε την πλήρη διερεύνηση του θέματος από τις εποπτικές αρχές, όσο το δυνατόν ταχύτερα και την απόδοση ευθυνών είτε προς την πλευρά της εταιρείας, είτε προς την πλευρά του επενδυτικού fund QCM.

  Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, θα κάνει ότι είναι νομίμως δυνατό, για την διαφύλαξη των συμφερόντων των ιδιωτών επενδυτών, που εμπιστεύονται τα χρήματα τους στις Ελληνικές εταιρείες, αλλά και της αξιοπιστίας της Ελληνικής Οικονομίας, πράγμα απόλυτα απαραίτητο προκειμένου να έλθουν σοβαρές επενδύσεις από το εξωτερικό και να μπει η χώρα μας και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης".  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων