21:35 18/11
Μετά την Chevron, και η Exxon Mobil στρέφει τα ραντάρ της στα assets της Lukoil
Οι δύο αμερικανικοί πετρελαϊκοί γίγαντες είναι μεταξύ των εταιρειών που εξετάζουν πιθανή αγορά περιουσιακών στοιχείων της Lukoil στο εξωτερικό.
Η J&P-ΑΒΑΞ δεν έχει αναλάβει και δεν υλοποιεί αυτή την περίοδο έργα στη Σαουδική Αραβία, διευκρινίζει η εταιρεία με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα.
Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει ότι "δεν υφίσταται οποιαδήποτε διοικητική σχέση μεταξύ της J&P ΑΒΑΞ και της J&P (Overseas), την οποία και αφορούν τα σχετικά δημοσιεύματα".
Όπως επισημαίνει, "οι εταιρίες J&P ΑΒΑΞ και J&P (Overseas) αποτελούν δύο διακριτούς επιχειρηματικούς πόλους δραστηριοτήτων με εντελώς διαφορετική διοίκηση, που κατά καιρούς συνεργάζονται αν απαιτείται ως κοινοπρακτούντα μέλη σε συγκεκριμένα έργα στον Περσικό Κόλπο.
Με βάση τα παραπάνω, οποιαδήποτε αναφορά σε δήθεν εμπλοκή της J&P ΑΒΑΞ σε εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, καθώς και σε τυχόν επιπτώσεις στην Eταιρεία από τις δραστηριότητες της J&P (Overseas), είναι παντελώς αναληθής και αβάσιμη", καταλήγει η ανακοίνωση.