Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Μαρ-2018 08:39

  Motor Oil: Με το ομόλογο η Coral αποκτά μεγαλύτερη αυτονομία

  Motor Oil: Με το ομόλογο η Coral αποκτά μεγαλύτερη αυτονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Όταν η ΜΟΗ αποκτούσε το 2010 το δίκτυο της Shell το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ήταν στο 15,9%. Επτά χρόνια μετά ως Coral, τα πρατήρια της Shell έχουν μερίδιο 22,6% με το δίκτυο των πρατηρίων σε ποσοστό 41% να είναι ιδιόκτητα και ιδιολειτουργούμενα (41%).

  Η επένδυση της ΜΟΗ στο δίκτυο της Shell έχει αποκτήσει πλέον τη δική της δυναμική και όπως τόνισε στην Ένωση Θεσμικών η διοίκηση του ομίλου, το εταιρικό ομόλογο που σχεδιάζεται να είναι έτοιμο προς διάθεση στα τέλη Απριλίου, θα εξυπηρετήσει αυτόν ακριβώς το σκοπό: η Coral θα παραμείνει θυγατρική του ομίλου, αποκτώντας ωστόσο μεγαλύτερη αυτονομία και διαφάνεια. 

  "Το ομόλογο της Coral δεν το κάναμε γιατί θέλαμε φθηνότερο χρήμα αλλά για τι η εταιρεία στέκεται πλέον στα πόδια της και θέλουμε, πάντα ως θυγατρική του ομίλου, να γίνει πιο αυτόνομη”, ανέφερε η διοίκηση της ΜΟΗ, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για την έκδοση του ομολόγου είναι αντίστοιχες της δημόσιας προσφοράς μετοχών.

  Μάλιστα η εταιρεία έχει μπροστά της ένα πολύ θετικό story αφού από το Φθινόπωρο σχεδιάζει να μπει πιο δυναμικά στη λιανική εμπορία φυσικού αερίου, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο πρατηρίων αλλά και τους  835 χιλιάδες πελάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα loyalty card της Shell. 

  Παράλληλα στη λιανική των καυσίμων, η άλλη φίρμα του ομίλου AVIN πέτυχε πολύ θετικά αποτελέσματα και σύμφωνα με τη διοίκηση έχει καταφέρει να κάνει πράξη το turnaround αυξάνοντας πωλήσεις και μερίδιο αγοράς. Το δίκτυο των 646 πρατηρίων (110 ιδιόκτητα και ιδιολειτουργούμενα από την εταιρεία) ανακαινίζεται σταδιακά ενώ μεγάλη επιτυχία γνωρίζει και το πρόγραμμα επιβράβευσης με μείωση του κόστους για το επόμενο γέμισμα. 

  Στόχος του ομίλου στις θυγατρικές εμπορίας είναι να ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό τους, ενώ η κερδοφορία τους αξιοποιείται για αυτοχρηματοδότηση των επενδύσεων.

  Πάντως ο όμιλος ΜΟΗ, που σχεδιάζει ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στην αγορά του φυσικού αερίου, δεν εξετάζει ούτε ενδιαφέρεται για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Τέλος σε σχέση με την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται ως θετικές για την αγορά. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων