Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Δεκ-2017 13:43

  Κ. Μέλλιος (ΟΛΘ): Τι θα συζητηθεί στην έκτακτη ΓΣ της 25ης Ιανουαρίου

  Κ. Μέλλιος (ΟΛΘ): Τι θα συζητηθεί στην έκτακτη ΓΣ της 25ης Ιανουαρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 25 Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), που αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ώστε σε δεύτερο στάδιο της διαδικασίας να προχωρήσει η εκλογή του μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα παραμείνει ενεργό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την πώληση του 67% της εταιρείας και αναλάβει το "τιμόνι" η κοινοπραξία των ιδιωτών επενδυτών. Η ημερομηνία σύγκλησης της γενικής συνέλευσης οριστικοποιήθηκε σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, διευκρίνισε: "Στις 25 Ιανουαρίου θα συζητηθούν τα 11 θέματα που έχει ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ, συν τρία διαδικαστικά. Θα ψηφιστούν δε οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρείας, που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές από τους επενδυτές και έχουν ώς στόχο την καλύτερη λειτουργία της. Στη συνέχεια, οι εργασίες της γενικής συνέλευσης θα διακοπούν, προκειμένου οι τροποποιήσεις του καταστατικού να επικυρωθούν από το ΓΕΜΗ και θα συνεχιστούν, το αργότερο εντός χρονικού διαστήματος 10-15 ημερών, για να εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ), που θα υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης και θα παραδώσει στην κοινοπραξία".

  Ερωτηθείς ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Μέλλιος απάντησε: "Το νέο ΔΣ μπορεί να έχει από εννέα έως 11 μέλη και σε αυτό δεν μπορούν να συμμετάσχουν ex officio μέλη, δηλαδή εκπρόσωποι των εργαζομένων ή του δήμου". Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για τις επερχόμενες αλλαγές στον ΟΛΘ αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 25 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, οπότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, τα θέματα ημερήσιας διάταξης της οποίας θα αναρτηθούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα της εταιρείας εντός των επόμενων ημερών.

  Στο μεταξύ, με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Λιμενικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ζητά "να τερματιστεί ο διαγωνισμός "πώλησης" του ΟΛΘ και να προχωρήσει η αυτοδύναμη ανάπτυξή του με άμεσες επενδύσεις σε πάγια, υποδομές και προσωπικό". Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι "το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μεθοδεύσεις ξεπουλήματος που οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον πλήρη μαρασμό. Καλούμε τη κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να ματαιώσει την εκποίηση". Κατά την ΟΜΥΛΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενεργή ανάπτυξη του λιμένος με δημόσιο χαρακτήρα. "Ο ΟΛΘ άμεσα να προχωρήσει στις επενδύσεις και τις προσλήψεις ώστε το δημόσιο Λιμάνι να "ανέβει" κατηγορία και να καταστεί κρίκος στην μεταφορική αλυσίδα και τα οφέλη να τα καρπωθεί η τοπική και η εθνική οικονομία" καταλήγει η ανακοίνωση.

  Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για τη μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ στην κοινοπραξία DIEP gmBH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Εφόσον η συμφωνία -που έχει ήδη "περάσει" το στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο- λάβει το πράσινο φως και από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη και εντός του Ιανουαρίου), θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Δημοσίου από τη Βουλή (πιθανότατα τον Φεβρουάριο) και το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας.

  Στην πρόκληση της ΕΓΣ η ΟΛΘ αναφέρει τα εξής:

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
  ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και με διακριτικό τίτλο "Ο.Λ.Θ. Α.Ε." (ΑΡ.Μ.Α.Ε. 42807/06/Β/99/30 και ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 58231004000) με έδρα τη Θεσσαλονίκη,

  π ρ ο σ κ α λ ε ί

  τους Μετόχους της, σύμφωνα με το κ.ν.2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών, όπως ισχύει σήμερα και το Καταστατικό της Εταιρείας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής (29/12/2017), σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 25 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αίθουσα ΕΡΜΗΣ, επί της Λεωφόρου Αθηνών, αριθμός 110, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α Δ Ι Α Τ Α Ξ Η

  1. Αποδοχή συμπλήρωσης της σύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου.

  2. Αποδοχή εκλογής νέου μέλους του Δ.Σ., σε αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους.

  3. Έγκριση τροποποίησης της από 12.09.2016 Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." και αναμόρφωση της προϋπολογισθείσας δαπάνης του έργου "Κάθετος άξονας 56 Εγνατίας Οδού: Ολοκλήρωση εργασιών σύνδεσης 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό".

  4. Κατάργηση άρθρων 7, 8, 13, 14, 15, 16, 22, 23, 24, 25, 26 και 28 του Καταστατικού της Εταιρείας.

  5. Τροποποίηση, αναδιατύπωση και αναρίθμηση των άρθρων 21 και 27 του Καταστατικού της Εταιρείας.

  6. Προσθήκη στο Καταστατικό της Εταιρείας νέου άρθρου 12 για την Επιτροπή Ελέχγου.

  7. Τροποποίηση, συγχώνευση σε ενιαίο άρθρο και απλούστευση ρυθμίσεων των άρθρων 17, 18, 19 και 20 του Καταστατικού σχετικά με τη Γενική Συνέλευση.

  8. Τροποποίηση και αναρίθμηση των άρθρων 9, 10, 11 και 12 του Καταστατικού της Εταιρείας σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο.

  9. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου και άρθρου 6 του Καταστατικού περί Μετοχών.

  10. Αλλαγή σκοπού και συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

  11. Τροποποίηση των άρθρων 1, 2 και 4 του Καταστατικού της Εταιρείας.

  12. Τροποποίηση, σύντμηση, απλούστευση και κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων του Καταστατικού της Εταιρείας.

  13. Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης (μεταξύ άλλων, και κατά το Άρθρο 23Α, παράγραφος 2, του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει) αναφορικά με την τροποποίηση της από 27ης Ιουνίου 2001 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας.

  14. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

  15. Διάφορες Ανακοινώσεις

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων