Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Δεκ-2017 18:14

  Τράπεζα Πειραιώς: Στις 2/1 η ένατη άσκηση των Warrants

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι η ημερομηνία ένατης άσκησης των Warrants είναι η 02.01.2018 (ημέρα Τ).

  Όπως σημειώνει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση, η 02.01.2018 είναι η τελευταία ημερομηνία άσκησης των Warrants και, βάσει των προβλεπόμενων στο Ν.3864/2010 και στις Π.Υ.Σ., τα Warrants που δεν θα έχουν ασκηθεί έως και την ημερομηνία αυτή θα παύσουν αυτοδικαίως να ισχύουν και θα ακυρωθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την ημερομηνία διακανονισμού των εντολών συμμετοχής, την 05.01.2018 (Τ+3). Ημερομηνία έναρξης καταχώρησης εντολών συμμετοχής στην άσκηση ορίζεται η 22.12.2017 (ημέρα Τ-4). Ως τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των Warrants στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται η 28.12.2017.

  Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται αναλυτικά τα στοιχεία 9ης άσκησης, καθώς και τα στοιχεία της λήξης και ακύρωσης των Warrants.

  Διαδικασία Άσκησης των Warrants
  Διευκρινίζεται ότι οι Επενδυτές πρέπει να απευθυνθούν στο Χειριστή του Λογαριασμού τους, στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και να δώσουν τις εντολές άσκησης των Warrants από την 22.12.2017(ημέρα Τ-4) έως και την 02.01.2018 (ημέρα Τ). Η ποσότητα των προς άσκηση Warrants θα πρέπει να είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο Λογαριασμό του Επενδυτή, ενώ με την καταχώριση της εντολής άσκησης από το Χειριστή στο Σ.Α.Τ. αυτή η ποσότητα δεσμεύεται για τους σκοπούς της διαδικασίας. Μια εντολή άσκησης Warrants δύναται να ακυρωθεί με εντολή που θα δώσει ο Επενδυτής στο Χειριστή του έως και την ημέρα Τ.

  Πίστωση μετοχών
  Ο διακανονισμός των εντολών άσκησης Warrants που καταχωρήθηκαν στο Σ.Α.Τ. έως και την ημέρα Τ, δηλαδή η πίστωση των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση έναντι του αναλογούντος καταβληθέντος τιμήματος (αριθμός Warrants επί Πολλαπλασιαστή επί Τιμή Μετοχής ένατης Άσκησης), θα γίνει την 04.01.2018 (ημέρα SD = T+2). Η πίστωση τυχόν κλασματικών μετοχών, κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 3 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου Αρ. 38/19.11.2012 (ΦΕΚ Α’ 223) και σύμφωνα με τα οριζόμενα κατωτέρω, θα γίνει την 05.01.2018 (ημέρα SD+1).

  Άσκηση με μία εντολή στον ίδιο Χειριστή
  Ο αριθμός των μετοχών που αντιστοιχούν στην άσκηση των Warrants είναι το γινόμενο της ποσότητος των ασκηθέντων Warrants επί τον πολλαπλασιαστή, στρογγυλοποιημένο στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή.

  Άσκηση με πολλαπλές εντολές στον ίδιο Χειριστή
  Εφόσον υπάρχουν περισσότερες, της μίας, εντολές άσκησης για τον ίδιο κάτοχο Warrants στον ίδιο Χειριστή, τυχόν κλασματικές μετοχές αθροίζονται και στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή.

  Άσκηση μέσω πολλών Χειριστών
  Σε περίπτωση που ο Επενδυτής κατέχει και ασκήσει warrants μέσω περισσοτέρων του ενός Χειριστή, με μία ή πολλαπλές εντολές, τυχόν κλασματικές μετοχές που θα προκύψουν μετά την διαχείριση των κλασματικών αξιών ανά Χειριστή (σύμφωνα με τα ως άνω), αθροίζονται και στη συνέχεια στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο κατώτερο ακέραιο αριθμό, την αξία των οποίων καταβάλει ο κάτοχος των Warrants που ασκούνται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χειριστή του κατόχου με το υψηλότερο ποσοστό ασκηθέντων Warrants.

  Οι εντολές άσκησης Warrants των Επενδυτών προς τους Χειριστές τους, περιλαμβάνουν και τα κλασματικά υπόλοιπα που ενδεχομένως προκύψουν κατά τα ανωτέρω. Οι Επενδυτές υποχρεούνται, συνεπώς, να καταβάλουν στους Χειριστές τους την αξία και των επιπλέον μετοχών που τυχόν προκύψουν από κλασματικά υπόλοιπα. Για την καταβολή της αξίας των επιπλέον μετοχών οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται από τον αρμόδιο Χειριστή τους, η δε πίστωσή τους θα πραγματοποιείται σε λογαριασμό των δικαιούχων στο Χειριστή στον οποίο κατέβαλαν την αξία τους.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Τράπεζας, Μητροπόλεως 9 (1ος Όροφος), 105 57, Αθήνα (τηλ. 210 – 37 39 301, 210 - 33 35 211, 210 - 32 88 737 και 210 – 33 35 039).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων