Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Δεκ-2017 20:43

  Ολοκληρώθηκε η πώληση των δραστηριοτήτων του ομίλου ΕΤΕ στη Σερβία

  Ολοκληρώθηκε η πώληση των δραστηριοτήτων του ομίλου ΕΤΕ στη Σερβία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ολοκλήρωση της πώλησης του 100% των θυγατρικών της ΕΤΕ στη Σερβία, Vojvodjanska Banka AD ("VOBAN") και NBG Leasing doo ("NBG Leasing") έναντι του τιμήματος των €125 εκατομμυρίων και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία (συνολικά, η "Συναλλαγή"), μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα εξαγοράς αντιστοιχεί σε πολλαπλασιαστή 0.75x P/TBV(1). Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ για το Q3.17 κατά 44 μονάδες βάσης, μετά την κεφαλαιακή επίπτωση που αναγνωρίστηκε στο Q2.17 κατά την υπογραφή της Συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ κατά περίπου €270 εκ., λαμβάνοντας υπόψη και την αποπληρωμή του ενδο-ομιλικού δανεισμού.

  Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Bojovic & Partners ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων