Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 11:49

  Pharmathen: Πουλά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Pharmathen: Πουλά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:23

  Στην πώληση της Pharmathen Hellas προχωρά η Pharmathen Global. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, δηλαδή τη διάθεση και εμπορία των σκευασμάτων της στην ελληνική αγορά. 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με επενδυτικό όμιλο επιχειρηματιών, με επικεφαλής τους Περικλή και Πέτρο Βασιλόπουλο, την συμμετοχή των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου αλλά και διοικητικών στελεχών του τμήματος που πωλείται. Σημειώνεται πως η οικογένεια Βασιλόπουλου είχε τη φαρμακευτική Specifar, η οποία εξαγοράστηκε από την αμερικανική Watson Pharma-ceuticals το 2011.

  Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την πιστοποίηση του εργοστασίου των Σαπών από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η  Pharmathen προχωρά στο επόμενο βήμα του στρατηγικού της σχεδιασμού για την εγκαθίδρυσή της στην κορυφή των διεθνών αγορών.

  Στόχος της φαρμακοβιομηχανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, είναι να επικεντρωθεί πλέον στις εξαγωγές, οι οποίες αποτελούν το 75% του τζίρου της, καθώς και στην παρουσία της στη διεθνή αγορά. 

  Σημειώνεται ότι το 90% της κερδοφορίας της Pharmathen προέρχεται από την εξαγωγική της δραστηριότητα. Ο τζίρος της Pharmathen Hellas στην τελευταία χρήση διαμορφώθηκε στα περίπου 50 εκατ. ευρώ. 

  Έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μια μεγάλη σειρά από καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως τα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης (Long Acting Injectable - LAI), και διαθέτοντας πλέον το διαβατήριο για την είσοδό της στην μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, τις ΗΠΑ, η Pharmathen ανοίγει το νέο κεφάλαιο του επιχειρησιακού της σχεδίου, με στόχο να είναι πλέον αποκλειστικά μία εξαγωγική επιχείρηση, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

  Ο νέος φορέας που θα προκύψει από την συμφωνία, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, βασιζόμενος στο υπάρχον εργατικό, στελεχιακό και διευθυντικό δυναμικό. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα, θα λάβει χώρα μετά και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

  Παράλληλα, επισημαίνεται ότι στόχος της Pharmathen, μέσα από την συμφωνία αυτή, είναι να ενισχύσει την ήδη ηγετική θέση της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από €135 εκ. τα τελευταία 5 χρόνια για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, αλλά και για την αναβάθμιση και ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.

  Η φαρμακοβιομηχανία έχει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους. Τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια. Η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας. Ο συνολικός της τζίρος τη φετινή χρονιά αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ (από 200 εκατ. πέρσι), ενώ προβλέπεται στις προσεχείς χρήσεις να έχει διπλασιάσει τα οικονομικά της μεγέθη.

  Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Managing  Partner της BC Partners και Chairman της Pharmathen Global Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε:

  "Η πώληση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού ως BC Partners για την Pharmathen, βάση του πλάνου που εκπονήσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν επενδύσαμε στην εταιρεία. Η Pharmathen είναι πλέον 100% αφοσιωμένη στις διεθνείς αγορές και θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση νέων και διαφοροποιημένων φαρμακευτικών προϊόντων και τεχνολογιών σε περισσότερες από 80 χώρες, ως μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως".

  Ο κ. Περικλής Βασιλόπουλος, που θα ηγηθεί του νέου επιχειρηματικού φορέα στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε ευτυχείς για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Εκπροσωπώντας μια ομάδα νέων και δυναμικών επιχειρηματιών με πολυετή εμπειρία στην φαρμακευτική αγορά, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες της νέας εταιρείας που γεννιέται, καθώς πατάει στην ισχυρή βάση της Pharmathen Hellas. Προσεχώς, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα λάβουμε και την τυπική έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές".

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων