Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Νοε-2017 15:19

  Με αξιώσεις διεκδικεί τις Νηρέα-Σελόντα ο Όμιλος Ανδρομέδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με αξιώσεις διεκδικεί τις Νηρέα-Σελόντα ο Όμιλος Ανδρομέδα

  Την αισιοδοξία ότι η πρόταση που θα καταθέσει για την απόκτηση των Νηρέα και Σελόντα θα είναι και η επικρατέστερη, εξέφρασε στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, η διοίκηση του Ομίλου Ανδρομέδα, της ελληνικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επενδυτικού κεφαλαίου Amerra Capital Management, 

  Ο Όμιλος συμμετέχει στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα, για τον οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άνδρομέδα, Δημήτρης Βαλαχής, ανέφερε πως σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις προοπτικές του κλάδου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βαλαχής σημείωσε πως "έχουμε την εξειδίκευση, τη γνώση και το σχέδιο για να πρωταγωνιστήσουμε στον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα, καθώς διαθέτουμε όλα εκείνα τα εχέγγυα ώστε να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση του κλάδου -το λεγόμενο consolidation- για να μπει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας. Ο στόχος για την επόμενη ημέρα με την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού είναι αυτή η νέα πολυεθνική εταιρία που θα δημιουργήσουμε, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο".

  Ο επικεφαλής του Ομίλου που αναπτύσσεται ταχύτατα στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια σημείωσε πως για να επιτευχθεί αυτό θα αξιοποιηθεί κάθε δύναμη που υπάρχει στον Νηρέα και τη Σελόντα, πολλά αξιόλογα στελέχη τους, που με τη συμβολή της Ανδρομέδα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή. "Θα συνενώσουμε δυνάμεις, θα μοιραστούμε γνώσεις και πληροφορίες, έτσι ώστε η νέα ομάδα να μπορεί να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας. Θα αλλάξουμε τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτές οι εταιρίες, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια εταιρία πρότυπο, μια εταιρία μοντέλο.Γι’ αυτό συμμετέχουμε στον διαγωνισμό, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την πρότασή μας, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι τελικά θα είμαστε εμείς οι νικητές."

  Ο Όμιλος Ανδρομέδα που απασχολεί συνολικά 640 άτομα, δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη με έξι  στρατηγικής τοποθέτησης παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία. Διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε 6 ηπείρους και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκατ. καταναλωτές. Κύριος μέτοχος είναι η "Amerra Capital Management", ένα fund με εξειδίκευση στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, με υψηλή τεχνογνωσία, με εμπειρία από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο, που διασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυο επαφών και τεχνογνωσία στον τομέα του σολωμού. 

  Για το 2017 η διοίκηση αναμένει έσοδα 110 εκατ.ευρώ (300% αύξηση από το 2008), με το 85% των πωλήσεων να προέρχονται από εξαγωγές. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ανέλθουν το 2017 στα 16 εκατ.ευρώ ( 425% αύξηση από το 2008).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων