Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Νοε-2017 09:39

  Ισχυρή άνοδος 13,4% στα κέρδη της Intralot στο εννεάμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ισχυρή άνοδος 13,4% στα κέρδη της Intralot στο εννεάμηνο

  Αύξηση εσόδων κατά 13,4% εμφάνισε η Intralot το εννεάμηνο του 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

  Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΝΙΑΤΜΙ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκαν κατά 39,6% σε σχέση με πέρυσι (€-20,1 εκατ. το εννιάμηνο του 2017 από €-33,3 εκατ. το εννιάμηνο του 2016).

  Κατά την ίδια περίοδο τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 10,5% σε ετήσια βάση. o Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 0,4pps (στο 12,6%). o Το περιθώριο EBT διαμορφώθηκε στο 3,5% (+1,5pps συγκριτικά με το εννιάμηνο του 2016).

  Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε:

  "Τα αποτελέσματα για το εννιάμηνο του 2017 δείχνουν σταθερή πρόοδο και στους τρεις στρατηγικούς στόχους που έθεσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα παρατηρούμε πρόοδο στη λειτουργική απόδοση της εταιρείας, στην εκτέλεση συμφωνιών Μ&Α με σκοπό τη βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου καθώς και την προώθηση νέων επενδύσεων τόσο σε προϊόντα όσο και έργα, και αναχρηματοδότησης - αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου με σκοπό τη διασφάλιση των θετικών προοπτικών της εταιρείας. Η δυναμική του Ομίλου INTRALOT αναγνωρίστηκε από τις αγορές κατά τον Σεπτέμβριο του 2017 ύστερα από τη σημαντική επιτυχία της έκδοσης Ομολογιών επταετούς διάρκειας και ύψους €500 εκατ., με τη ζήτηση τους να αποτυπώνεται στο σύνολο των προσφορών οι οποίες κάλυψαν την έκδοση κατά 3 φορές. Τα έσοδα από την προσφορά των Ομολογιών επέτρεψαν στην INTRALOT να αποπληρώσει το υφιστάμενο Κοινοπρακτικό Δάνειο στις Ελληνικές τράπεζες. Το γεγονός ότι το μίγμα των επενδυτών συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτικών οίκων δημιουργεί πρόσθετη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία για τις προοπτικές της INTRALOT." 

  Στα υπόλοιπα βασικά μεγέθη, η εταιρεία εμφάνισε τις εξής μεταβολές στο εννεάμηνο:

  Οι Ταμειακές Ροές από Λειτουργικές Δραστηριότητες κινήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στα €120,5 εκατ. (€+10,1 εκατ. οργανική ανάπτυξη)

  Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €497,0 εκατ., σημειώνοντας αύξηση €2,1 εκατ. σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

  Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, η INTRALOT προχώρησε στην επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της προσφοράς ομολογιών 7ετούς διάρκειας (Senior Notes) ύψους €500 εκατ., με απόδοση 5,25%, λήξεως το 2024, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία των τελευταίων τριών ετών, μέσω της οποίας επιτεύχθηκε μείωση του κόστους δανεισμού της INTRALOT, με ταυτόχρονη επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού από 3,5 σε 6 έτη. 

  Τον Οκτώβριο του 2017, η INTRALOT αποχώρησε από τις δραστηριότητές της στην Τζαμάικα. Το ποσό της συναλλαγής ανήλθε σε $40 εκατ., που αντιστοιχεί σχεδόν σε 12 φορές τα ετήσια κέρδη μετά από φόρους που αναλογούν στους μετόχους της INTRALOT.

  Τέλος, τον Οκτώβριο του 2017, η INTRALOT συμφώνησε για την εξαγορά της Bit8, μιας εταιρείας συστημάτων τυχερών παιχνιδιών με έδρα τη Μάλτα, στην οποία η INTRALOT επένδυσε για πρώτη φορά το 2015.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων