Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Νοε-2017 08:06

  Τη Δευτέρα οι μη δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τη Δευτέρα οι μη δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet

  Την προσεχή Δευτέρα  27 Νοεμβρίου έχει ενημερώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμβουλευτικός οίκος Νοmura που διενεργεί το σχετικό διαγωνισμό για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, Πειραιώς Εθνική και Alpha Bank, πως έχει οριστεί η προθεσμία για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών, στο πλαίσιο της διαδικασίας εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη Fοrthnet.

  Η Νomura αναζητά ενδιαφερόμενους για τη συνολική έκθεση των τραπεζών στην εταιρεία που περιλαμβάνει το 32,8% των μετοχών της (έχει περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών μετά την άσκηση του δικαιώματος μέρους των ομολογιών που κατείχαν από το ΜΟΔ που εξέδωσε η εισηγμένη), το μετατρέψιμο ομολογιακό της δάνειο ύψους 55 εκατ. ευρώ και χορηγήσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ.

  Στους αρχικά ενδιαφερόμενους, όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, θα πρέπει να συμπεριληφθούν οι Vodafone και Wind, το επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management. Τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για την πιθανότητα εμφάνισης και ορισμένων ακόμη ενδιαφερόμενων που θα αποκαλυφθούν στο στάδιο της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών, κάτι που μένει να φανεί.

  Το σημαντικότερο ζήτημα στην κατάρτιση της σχετικής λίστας παραμένει η επιθυμία των δυνητικά ενδιαφερόμενων για απομείωση των δανείων της εταιρείας. Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν πως ένας εκ των ενδιαφερόμενων εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει χωρίς "κούρεμα", αλλά με ευρύτατη αναδιοργάνωση της εταιρείας και των λειτουργιών της.

  Το θέμα των δανείων, πάντως, αναδεικνύεται ως το βασικό προς διαχείριση, τόσο από το σύμβουλο όσο και από τις τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, έγκυροι χρηματιστηριακοί κύκλοι λένε ότι, οι φήμες που κυκλοφορούν για τυχόν παράταση της διαδικασίας  (όταν ήδη μεσολάβησε ένας χρόνος από την έκδοση του ΜΟΔ για να ασκηθούν τα δικαιώματα) ασφαλώς δεν βοηθούν την εταιρεία, ενώ το ενδεχόμενο παράτασης δεν είναι ούτε προς  όφελος των τραπεζών, αφού ευλόγως θα πίεζε την αξία και τους όρους της πώλησης. Άλλωστε οι τράπεζες βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμα stress tests και το βασικό τους ενδιαφέρον παραμένει ένα: να καθαρίσουν το χαρτοφυλάκιό τους άμεσα και αποτελεσματικά.

  Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως οι τράπεζες, αν και εμφανίζονται με διαφορετική ατζέντα, θα πρέπει να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μία λύση χωρίς να αφήσουν να χαθεί πολύτιμος χρόνος τόσο σε ότι αφορά την Forthnet όσο και σε άλλα ανάλογα εγχειρήματα που διενεργούν.

  Το βέβαιο είναι πως οι τράπεζες επιθυμούν να ολοκληρωθεί ταχύτατα η διαδικασία, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή που, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα αναλάβει το τιμόνι της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας εντός του επόμενου έτους.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων