Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2007 10:40

  Μάρακ: Αποφασίζει σήμερα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (upd)

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.40

  Tην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Μάρακ κατά 136.675,5 ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 79,50%. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με την έκδοση 455.585 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 30 λεπτών του ευρώ της καθεμιάς. Όλες οι 455.585 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της παραπάνω έκδοσης θα διατεθούν υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 20 παλαιών μετοχών έναντι μιας νέας μετοχής.

  Η τιμή διάθεσης των ως άνω νέων μετοχών θα είναι 1,20 ευρώ ανά μετοχή. Η υπέρ το άρτιο διαφορά από την έκδοση των 455.585 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού "Αποθεματικό από την υπέρ το άρτιο έκδοση μετοχών".

  Παράλληλα, διορίσθηκε η Πεντέδεκας Α.Ε.Π.Ε.Υ. ως σύμβουλος της Μάρακ Ηλεκτρονική για την εκπόνηση και σύνταξη του Ενημερωτικού Δελτίου (Prospectus) που θα εκδοθεί για τη νέα ως άνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε η χρήση των νέων κεφαλαίων που θα αντληθούν από την ως άνω νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης άμεσα και ως τη λήξη της χρήσης 2007.

  Τέλος η γενική συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να καθορίσει τις λεπτομέρειες που αφορούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ειδικότερα στο χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης κ.λπ. εντός των νομίμων προθεσμιών.

  Εξάλλου, όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr:

  "Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών κατά 546 χιλ. ευρώ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η γενική συνέλευση της Μάρακ.

  Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης που έχει συγκληθεί σήμερα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους 546.702 ευρώ. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 455.585 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή, τιμή διάθεσης 1,20 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία 1 νέα για κάθε 20 υφιστάμενες μετοχές.

  Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας που συμμετέχουν και στη διοίκηση, κατέχουν περισσότερο από το 78,4% του μετοχικού κεφαλαίου και έχουν δεσμευτεί να καλύψουν την αύξηση και να διακρατήσουν το 90% των νέων μετοχών για τουλάχιστον 6 μήνες. Τα έσοδα από την αύξηση θα κατευθυνθούν για κεφάλαιο κίνησης και μείωση δανεισμού.

  Παράλληλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης της ΤΕΜΑ στην οποία η Μάρακ συμμετέχει με 100%, από την οποί η εισηγμένη εκτιμά ότι θα προκύψουν σημαντικές οικονομίες κλίμακος..

  Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η εισηγμένη διεκδικεί έργα άνω των 65 εκατ. ευρώ, ενώ δίνει έμφαση στην ουσιαστική ενδυνάμωση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα στις αγορές των Βαλκανίων όπου έχει παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία μέσω θυγατρικών, ενώ και στη Σερβία έχει παρουσία χωρίς ωστόσο να έχει ιδρύσει θυγατρική.

  Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της Μάρακ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το τρέχον έτος αναμένεται να ανέλθουν στο ύψος των 700 χιλ. ευρώ , έναντι 192 χιλ. ευρώ το 2006".

  Α. Σχοινά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ