Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Νοε-2017 07:51

  Το κτίριο City Tower στο κέντρο της Σόφιας ολοκλήρωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Του Δημήτρη Δελεβέγκου
   
  Την κατασκευή του συγκροτήματος City Tower στη Σόφια, στην πλατεία Μακεδονίας ολοκλήρωσε η ΤΕΡΝΑ, η θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

  Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει υλοποιήσει η εισηγμένη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων της Βουλγαρίας, με το κτίριο 20 ορόφων, που είναι ένα από τα υψηλότερα της βουλγαρικής πρωτεύουσας, να διαθέτει συνολική επιφάνεια άνω των 55.000 τ.μ.
   
  Σύμφωνα με στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το City Tower, που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της Σόφιας (με πρόσβαση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία) ενισχύει σημαντικά το απόθεμα γραφειακών χώρων πρώτης κατηγορίας στη Σόφια. Κατέχει  περιβαλλοντική πιστοποίηση BREEAM, διαθέτει υπόγειο parking έξι επιπέδων (17.000 τ.μ.-370 θέσεις), όπως και εμπορικούς χώρους επιφάνειας 1.700 τ.μ. που αναπτύσσονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Στους υπόλοιπους 19 ορόφους αναπτύσσονται γραφειακοί χώροι με συνολική επιφάνεια 36.000 τ.μ.
   
  Το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων και των γραφείων του City Tower έχει μισθωθεί, ενώ, κατά πληροφορίες, δεν αποκλείεται το 2018 να ξεκινήσουν συζητήσεις με ενδιαφερόμενες εταιρείες και funds για την πώληση του κτιρίου.
   
  'Εργα συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ
   
  Το City Tower δεν είναι η μοναδική επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη βουλγαρική αγορά ακινήτων.
   
  Οι πιο σημαντικές από τις υπόλοιπες επενδύσεις περιλαμβάνουν το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και κατοικιών "3 TOPS", στην Λ. Βουλγαρίας στη Σόφια, την τουριστική ανάπτυξη (ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες) "Borovets Euphoria Club" στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών "Gerganitza Palace", στο προάστιο Μπογιάνα της Σόφιας. 
   
  Επίσης, έχει υλοποιήσει το κτίριο γραφείων και καταστημάτων Hermes Park και το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ., που φιλοξενεί την αλυσίδα ΙΚΕΑ.
   
  Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει και έργα υποδομών και συγκεκριμένα δύο σιδηροδρομικά έργα (γραμμή Plovdiv-Svilengrad και γραμμή Dimitrovgrad – Svilengrad), ενώ, μέσω της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, έχει αναπτύξει και λειτουργεί δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30MW.
   
  Αναμένεται ακόμη να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο της σχεδίασης και κατασκευής της μεγαλύτερης σήραγγας (Zheleznitsa) στη Βουλγαρία που είναι μήκους 2 χλμ. και έχει αρχικό προϋπολογισμό 128 εκατ. ευρώ.
   
  Συνολικά, μέχρι σήμερα η ΤΕΡΝΑ έχει κατασκευάσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει αναπτύξει και λειτουργεί στη Βουλγαρία δύο αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 30 MW.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων