Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Νοε-2017 09:43

  Νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές για τη Motor Oil Hellas

  Νέο ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές για τη Motor Oil Hellas
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Οι 7670 χιλιάδες μετρικοί τόνοι, που αντιπροσωπεύουν το 76% της παραγωγής του ομίλου της Motor Oil Hellas που κατευθύνθηκε σε εξαγωγές, αποτελούν νέο ιστορικό ρεκόρ για το κατεξοχήν εξαγωγικό διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων. Αυτό τόνισε η διοίκηση του ομίλου κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου και 3ου τριμήνου του 2017, κατά το οποίο καταγράφηκε σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.

  Μεταξύ άλλων η διοίκηση της ΜΟΗ στάθηκε στο γεγονός ότι η ζήτηση στην εσωτερική αγορά ήταν ελαφρά βελτιωμένη, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την αύξηση του τουρισμού. Αυτή η αύξηση βοήθησε περισσότερο τα αεροπορικά καύσιμα παρά τα καύσιμα κίνησης. 

  Σε ό,τι αφορά το μείγμα προμήθειας αργού, η ΜΟΗ στο προηγούμενο τρίμηνο επέλεξε λόγω ευνοϊκών συνθηκών στις τιμές βαρύτερο μείγμα αργών, ενισχύοντας σημαντικά τα περιθώρια διύλισης. 

  Στον ισολογισμό, εκτός από τις πωλήσεις και την κερδοφορία, ξεχωρίζει η σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους που μεταφράζεται σε 5 εκατ. ευρώ, μόνο από το χαμηλότερο κουπόνι του νέου ομολόγου, ενώ στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται περαιτέρω μειώσεις λόγω των καλύτερων όρων αναχρηματοδοτήσεων που έκλεισαν το Σεπτέμβριο και δεν φαίνονται στο γ τρίμηνο.

  Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν μπροστά σημαντικές ανάγκες για αναχρηματοδοτήσεις, η διοίκηση ρωτήθηκε από τους αναλυτές για τα σχέδιά της. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και εξετάζουμε προσεκτικά διάφορες ευκαιρίες, ήταν η μάλλον φειδωλή απάντηση που δόθηκε.

  Τέλος σε σχέση με τις δραστηριότητες της Motor Oil Vegas στις ΗΠΑ για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, με βάση το ερευνητικό πρόγραμμα για τα δύο πεδία που ανήκουν στην εταιρεία, ο μέγιστος προϋπολογισμός (σε περίπτωση που διαπιστωθούν θετικά αποτελέσματα από τις σεισμικές επεξεργασίες) θα είναι της τάξης των 10 εκατ. δολάριων. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων