Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Νοε-2017 13:55

  Σε ΦΕΚ η απόφαση Κονιόρδου για τις αρχαιότητες στο Ελληνικό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε ΦΕΚ η απόφαση Κονιόρδου για τις αρχαιότητες στο Ελληνικό

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου για την κήρυξη - οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

  "Κηρύσσουμε και οριοθετούμε ως αρχαιολογικό χώρο περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, ΠΈ. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής, για λόγους προστασίας και ανάδειξης των εγκείμενων αρχαιοτήτων, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους. 

  Η ανωτέρω έκταση περιλαμβάνει ικανό αριθμό αρχαίων μνημείων (οικιστικά και ταφικά κατάλοιπα, ιερά, τμήματαν αρχαίων οδών, εργαστηριακές εγκαταστάσεις, θέατρα κ.ά.) εντός των γεωγραφικών ορίων των αρχαίων αττικών δήμων του Αλιμούντος και του Ευωνύμου. Η ένταξη των μνημείων στην οριοθέτηση, βάσει έρευνας πεδίου, επιτρέπει την προστασία και ανάδειξή τους σε ιστορική, αισθητική και λειτουργική ενότητα” σημειώνει η απόφαση.

  Πάντως η προσοχή είναι στραμμένη στην- υπό κατάρτιση- απόφαση Κονιόρδου που αφορά την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο  του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ελληνικόυ.

  Η ΣΟΑ και η ΣΜΠΕ έχουν εγκριθεί από το ΚΑΣ υπό όρους οι οποίοι σχετίζονται με το ύψος των κτηρίων του επενδυτικού σχεδίου της κοινοπραξίας με επικεφαλής την Lamda Development. Η απόφαση Κονιόρδου, που εκκρεμεί, θα εμπεριέχει τη διατύπωση του ΚΑΣ για το ύψος των κτηρίων που είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της επένδυσης.

  ήλη "σχετικά αρχεία" την απόφαση Κονιόρδου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων