Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Νοε-2017 07:55

  Μπαίνει στο φυσικό αέριο η ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπαίνει στο φυσικό αέριο η ΔΕΗ

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Αίτηση για τη χορήγηση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου εξασφάλισε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η ΔΕΗ, σε μια κίνηση, που μπορεί να ερμηνευτεί και ως άνοιγμα της εταιρείας στην αγορά του αερίου. Η άδεια προμήθειας φυσικού αερίου πρόκειται να έχει 20ετή διάρκεια και θα δώσει στη ΔΕΗ τη δυνατότητα στο μέλλον να διαθέτει πακέτα ρεύματος με φυσικό αέριο σε ενδιαφερόμενους πελάτες.

  Αντίστοιχες κινήσεις, θυμίζουμε, έχουν κάνει και άλλοι ανταγωνιστές της ΔΕΗ στη λιανική του ρεύματος, αν και ακόμη δεν υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά κάποιο πακέτο "ενεργειακού double play”.

  Εκτός όμως από τους ανταγωνιστές ανεξάρτητους προμηθευτές ρεύματος, στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πρόσφατα έκαναν είσοδο και οι δύο μεγάλοι πάροχοι φυσικού αερίου, η ΕΠΑ Αττικής και η Αέριο Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας, που επίσης ενδέχεται σύντομα να λανσάρουν στην αγορά νέα προϊόντα αερίου και ρεύματος.

  Να σημειωθεί πάντως ότι οι κινήσεις της ΔΕΗ στην αγορά του φυσικού αερίου δεν περιορίζονται μόνο στην αίτηση για άδεια προμήθειας. Προ ημερών έληξε διαγωνισμός που διενέργησε η εταιρεία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ είχε απευθύνει πρόσκληση για την υπογραφή master sale agreement τριετούς διάρκειας, για την προμήθεια LNG.

  Οι ποσότητες προορίζεται να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των μονάδων φυσικού αερίου της εταιρείας, ενώ για το 2018 η ΔΕΗ θα προμηθευτεί τουλάχιστον 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (0,3bcm). Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στη διετία 2010- 2011 εισήγαγε περίπου 0,9 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου από το τερματικό της Ρεβυθούσας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων