Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Οκτ-2017 08:17

  Στην τελική ευθεία η ΑΕΕΑΠ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ

  Στην τελική ευθεία η ΑΕΕΑΠ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το "πράσινο φως” για τη σύσταση Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) αναμένει ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Όπως προβλέπει η διαδικασία, η σχετική αίτηση χορήγησης άδειας υποβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην αρμόδια εποπτική αρχή. Η διαδικασία προβλέπει πως η εταιρεία υποβάλλει, με την αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λεπτομερή περιγραφή της επενδυτικής πολιτικής και των χρήσεων ακινήτων, στα οποία η εταιρία θα επενδύει τα διαθέσιμά της, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της αγοράς, στα οποία βασίζεται η στρατηγική της και των μέσων που προτίθεται να χρησιμοποιήσει για την επίτευξη των αναπτυξιακών της στόχων. Εντός των επόμενων ημερών, αναφέρουν πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσει, μεταξύ άλλων, και για το θέμα της ΑΕΕΑΠ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

  Το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει πως οι μετοχές της ΑΕΕΑΠ υποχρεωτικά εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο μέσα σε δύο χρόνια από τη σύστασή της. Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο σχεδιασμός, ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα αποκτήσει έτσι μια ακόμη εισηγμένη εταιρεία, αυτή τη φορά με αντικείμενο την ανάπτυξη ακινήτων.

  Ο όμιλος διαχρονικά αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα. Η δημιουργία εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία αποτελούσε μια από τις κύριες επιλογές για την αξιοποίησή τους και αυτή που τελικά επιλέχθηκε ως η προσφορότερη. Η κύρια θυγατρική της Viohalco στον κλάδο αυτό είναι η Noval Α.Ε., στην οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

  Ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων ειδικεύεται στην αξιοποίηση των πρώην εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων της Viohalco και των θυγατρικών εταιρειών της. Τα πιο σημαντικά ακίνητα που αξιοποιούνται ή αξιοποιήθηκαν από τη Viohalco και τις θυγατρικές της βρίσκονται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χώρους γραφείων, εμπορικά κέντρα, καθώς και βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

  Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, μεταξύ άλλων βρίσκονται το κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο "Wyndham Grand Athens” στην πλατεία Καραϊσκάκη, συγκροτήματα γραφείων στην Αθήνα, στο Χαλάνδρι και αλλού, κτίριο γραφείων στη Σόφια, βιομηχανικά κτίρια και γραφεία στα Οινόφυτα, το εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο και, βέβαια, το εμπορικό κέντρο River West και το κτίριο που στεγάζει το ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού.

  Για το τελευταίο, όπως έγκαιρα έγραψε το Capital.gr., υπάρχουν μελλοντικά σχέδια επέκτασής του. Για το λόγο αυτό πρόσφατα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ προχώρησε στην αγορά παρακείμενου στο εμπορικό κέντρο οικοπέδου, επιφάνειας περίπου 3.700 τ.μ. και επίσης αποκτήθηκε με μακροχρόνια μίσθωση όμορο ακίνητο 20.000 τ.μ.

  Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου του, ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με τη μίσθωση του κτιρίου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και μέρους του συγκροτήματος γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να υλοποιηθεί και σημαντική επένδυση στην περιοχή των Οινοφύτων όπου κατέχει ακίνητα.

  Νίκος Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ