Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Οκτ-2017 07:55

  Ολοκληρώνει το πλάνο συρρίκνωσης στο εξωτερικό η Eurobank

  Ολοκληρώνει το πλάνο συρρίκνωσης στο εξωτερικό η Eurobank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Υπέρβαση του στόχου για τη μείωση του εκτός Ελλάδος ενεργητικού της που απορρέει από τις δεσμεύσεις της έναντι του SSM, και μάλιστα νωρίτερα από το τέλος του 2018, θα πετύχει η Eurobank.

  Το πλάνο εξόδου από τις θυγατρικές του εξωτερικού θα ολοκληρώσει η συμφωνία πώλησης της Bancpost S.A. και των θυγατρικών ERB Retail Services IFN S.A. και ERB Leasing IFN S.A. στη Ρουμανία. 

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η ολοκλήρωση των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την τοπική Banca Transilvania, αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου, κατόπιν παράτασης δύο εβδομάδων έναντι του αρχικού σχεδιασμού.

  Μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς (με την οποία η Banca Transilvania θα αποκτήσει ενεργητικό 10 δισ. ευρώ και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία) και τις συνακόλουθες εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας και τις άλλες τοπικές αρμόδιες αρχές, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του α΄ τριμήνου 2018.

  Στο χρονικό αυτό σημείο θα ολοκληρωθεί, στο σκέλος που αφορά τη συρρίκνωση της παρουσίας εκτός Ελλάδος, το πλάνο αναδιάρθρωσης που υπέβαλε η Τράπεζα στον SSM μετά την ανακεφαλαιοποίησή της το 2015.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλάνο προέβλεπε μείωση του ενεργητικού εκτός Ελλάδος στα 8,8 δισ. ευρώ από 11,7 δισ. ευρώ. Μετά την έξοδο από την αγορά της Ρουμανίας, ο στόχος αυτός θα υπερκερασθεί κατά 400 εκατ. ευρώ, αφού το ενεργητικό των θυγατρικών εξωτερικού της Eurobank θα διαμορφωθεί στα 8,4 δισ. ευρώ. 

  Η Eurobank θα παραμείνει στις αγορές της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, του Λουξεμβούργου και της Μ. Βρετανίας. Σημειώνεται ότι η Eurobank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα της οποίας οι δραστηριότητες εξωτερικού επέστρεψαν σε κερδοφορία, ήδη από το 2015 και έκτοτε παρέμειναν σταθερά ανοδικές.

  Μάλιστα, στο β΄ τρίμηνο 2017 το καθαρό αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων εξωτερικού αυξήθηκε κατά 47,8% σε τριμηνιαία βάση και ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2017, με όλες τις χώρες να είναι κερδοφόρες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020