Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Οκτ-2017 11:51

  Eurobank: Υπερέβησαν το €1 δισ. οι προσφορές για το καλυμμένο ομόλογο

  Eurobank: Υπερέβησαν το €1 δισ. οι προσφορές για το καλυμμένο ομόλογο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:35

  Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το καλυμμένο ομόλογο της Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 2,98%.

  Νωρίτερα, το ενδεικτικό επιτόκιο που έχει δοθεί από το syndication των τραπεζών διαμορφωνόταν στο 3,25%.

  Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr η τελική απόδοση αλλά και το ποσό που θα αντλήσει η τράπεζα θα διαμορφωθούν αναλόγως της ζήτησης. Επιδίωξη είναι να διαμορφωθεί ένα επιτόκιο χαμηλότερο του 3,25%, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσό η Eurobank έχει θέσει ως στόχο την άντληση κεφαλαίων περίπου 500 εκατ. ευρώ. 

  Το βιβλίο προσφορών θα κλείσει σήμερα και σε πέντε ημέρες θα γίνει η έκδοση του καλυμμένου ομολόγου και σε επτά ημέρες ο διακανονισμός του. 

  Σημειώνεται ότι οι τράπεζες που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της έκδοσης είναι οι Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan, Natwest Markets και UBS.

  Όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr το road show της Eurobank ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 του μηνός. Θα πραγματοποιηθεί σε Λονδίνο, Μιλάνο, Φρανκφούρτη και Μόναχο.

  Εν τω μεταξύ, στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η έκδοση του ομολόγου με το οποίο η Eurobank θα αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου. Όπως έχει γράψει το Capital.gr, το κουπόνι της έκδοσης θα οριστεί στο 6,40%, ενώ το ύψος της έκδοσης θα είναι 950 εκατ. ευρώ, ισόποσο με τις προνομιούχες μετοχές που διατηρεί η Τράπεζα από την έκδοσή τους το 2008 στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των τραπεζών του ν. Αλογοσκούφη. Το ομόλογο αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στα κεφάλαια της Τράπεζας, ενισχύοντας τον δείκτη Tier 1 κατά περίπου 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

  Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα είχε εκδόσει προ ημερών καλυμμένο ομόλογο με επιτόκιο στο 2,90%.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ