Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 08:30

  Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το πρακτορείο τύπου "Ευρώπη"

  Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το πρακτορείο τύπου "Ευρώπη"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση πτώχευσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε το πρακτορείο τύπου "Ευρώπη”. Σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε, η εταιρεία (με διακριτικό τίτλο "Ευρώπη Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΕ” ) κάνει λόγο για επαπειλούμενη παύση πληρωμών και για αδυναμία συνέχισης της παραγωγικής της δραστηριότητας, επικαλούμενη τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και την κρίση στο χώρο του Τύπου. 

  Οι προσπάθειες, αναφέρεται στην αίτηση, εξορθολογισμού του κόστους και περιορισμού των δαπανών, δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη διακοπή της λειτουργίας της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν προβεί σε καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων και πλέον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και άμεσα απαιτητές οφειλές 13 εκατ. ευρώ. Επίσης, πολλοί από τους συνολικά 262 εργαζόμενους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,18 εκατ. ευρώ. 

  Οι οφειλές σε προμηθευτές 

  Το πρακτορείο τύπου "Ευρώπη” οφείλει σε προμηθευτές από ανοιχτά υπόλοιπα και επιταγές μέχρι την 30η/6/2017 σημαντικά ποσά, που ανέρχονται σε περίπου 16,6 εκατ. ευρώ, άπαντα ληξιπρόθεσμα, για τα οποία, όπως αναφέρεται στην αίτηση, "ευρισκόμεθα σε αδυναμία να εξοφλήσουμε, δεχόμενοι καθημερινώς έντονες οχλήσεις”. Η εταιρεία σημειώνει χαρακτηριστικά πως "άπαντες οι ανωτέρω, και πολλοί ακόμη, αρνούνται να μας προμηθεύσουν πρώτες ύλες, αν δεν πληρώσουμε αμέσως, όπερ βεβαίως αδύνατον, λόγω των συνθηκών, καθιστώντας ούτω την κατάσταση ακόμη πιο μη διαχειρίσιμη”. 

  Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, οι συνολικές οφειλές της "Ευρώπη Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΕ” προς τράπεζες και προμηθευτές ανέρχονταν στο ποσό των 29 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πάσης φύσεως πιστωτές ανέρχονταν σε περίπου 31 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον, πως με βάση τα στοιχεία της αίτησης, το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 11,4 εκατ. ευρώ. 

  Φθίνουσα πορεία

  Η εταιρεία αναφερόμενη στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών τονίζει πως την τελευταία 5ετία καταγράφηκε μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 50% και εκτίναξη των ζημιών. Χαρακτηριστικά, ο κύκλος εργασιών το 2011 ανήλθε στα 64,1 εκατ. ευρώ, υποχώρησε στα 54 εκατ. ευρώ το 2010, ακολούθως στα 41 εκατ. ευρώ το 2013, αυξήθηκε πρόσκαιρα στα 44 εκατ. ευρώ το 2014, για να κατέλθει στα 40 εκατ. ευρώ, το 2015 και ακόμη χαμηλότερα, στα 33,8 εκατ. ευρώ, το 2016.

  Η "Ευρώπη Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΕ” στην αίτηση πτώχευσης σημειώνει πως "δεν υπάρχει καμία ελπίδα βελτίωσης της καταστάσεως, αφού οι προμηθευτές μας και οι λοιποί συνεργάτες λόγω της αδυναμίας μας να εξυπηρετήσουμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας, αρνούνται κατηγορηματικά να παρέχουν προς εμάς υπηρεσίες απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία της εταιρείας μας, ως εκ τούτου έχει συρρικνωθεί δραματικά και πλέον έχει ματαιωθεί ο καταστατικός σκοπός της εταιρείας μας”.

  Η εταιρεία ζητά από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης. Η συζήτηση της αίτησης ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2017.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ