Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Οκτ-2017 10:43

  Open Fashion: 39 χρόνια στον χώρο της ένδυσης

  Open Fashion: 39 χρόνια στον χώρο της ένδυσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Open Fashion ιδρύθηκε το 1978 στη Νέα Χαλκηδόνα, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, και δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης.

  Τα ρούχα της εταιρείας διατίθενται σε πάνω από 300 επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.open-fashion.gr.

  Ο managing director και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Steven Γεωργίου, μιλά στο "Forbes" για τα στοιχεία εκείνα που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και δίνει μια "γεύση" για τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της επιχείρησης.

  Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη στροφή των καταναλωτών στα e-shops. Πού νομίζετε πως οφείλεται αυτή η αγοραστική τάση;
  Oι καταναλωτές είναι πλέον ψηφιακά ώριμοι και δεκτικοί για να ακολουθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό (digital transformation) των εταιρειών, που μοιάζει πλέον αναγκαίος για τη μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς.

  Από το 2007 η Open Fashion ξεκίνησε την ψηφιακή της παρουσία, εγκαινιάζοντας ένα από τα πρώτα e-shops στην αγορά ένδυσης. Ωστόσο, πιστεύοντας στην προσωπική επαφή, καθημερινά στοχεύουμε στην ουσιαστική επικοινωνία με κάθε πελάτη μας, που μπορεί να εκφραστεί είτε μέσω των social media είτε με άμεση τηλεφωνική επικοινωνία και, φυσικά, μέσα από το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων. Αυτή η ανθρωποκεντρική προσέγγιση αποτελεί βασικό μας στόχο καθημερινά.

  Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει σε σχέση με παρόμοιες εταιρείες στον χώρο της ένδυσης;
  Κύριο χαρακτηριστικό της Open Fashion είναι η ποιότητα κατασκευής των ρούχων μέσα από το υψηλό επίπεδο της ελληνικής γραμμής παραγωγής και του ανθρώπινου δυναμικού. Στα 39 χρόνια που η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική ένδυση, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την παραγωγή στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που ο βασικός πυρήνας των εργαζομένων βρίσκεται μαζί μας κατά μέσο όρο 20 χρόνια.

  Το οικογενειακό κλίμα, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και το μεράκι για ποιοτική παραγωγή ελληνικών ενδυμάτων αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

  Ποιοι είναι οι οικονομικοί σας στόχοι για το μέλλον και οι προσδοκίες σας για την αύξηση των μεριδίων σας;
  Η Open Fashion έχει παρουσιάσει μια σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια των έντονων προκλήσεων. Με το ίδιο μεράκι και με μεγάλη προσπάθεια υλοποιούμε ένα πλάνο δραστηριοποίησης σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας την παρουσία μας σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ παράλληλα έχουμε ξεκινήσει σημαντικές συνεργασίες με εξαιρετικές προοπτικές στην περιοχή των Βαλκανίων.
  Σταδιακά στοχεύουμε στην επέκταση της Open Fashion και στις ευρωπαϊκές αγορές, διατηρώντας, ωστόσο, τη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα.

  Διαθέτετε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Πώς κερδίσατε την εμπιστοσύνη τους;
  Οι συνεργάτες μας αποτελούν ουσιαστικά τμήμα της εταιρείας. Μαζί τους νιώθουμε τον παλμό της αγοράς, τους στηρίζουμε, βρισκόμαστε δίπλα τους σε κάθε ανάγκη, βελτιωνόμαστε, χτίζοντας μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Η ποιότητα των ενδυμάτων της Οpen Fashion και η επαγγελματική αξιοπιστία ισχυροποιούν τους δεσμούς μας μαζί τους και αποτελούν το κλειδί μιας αποδοτικής συνεργασίας.

  * Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes - Οκτώβριος 2017 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ