Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαϊ-2017 13:52

  H Exxon Mobil μπαίνει στα ελληνικά κοιτάσματα

  H Exxon Mobil μπαίνει στα ελληνικά κοιτάσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:15

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο και σίγουρα η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ExxonMobil (περί ης ο λόγος) βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συνεργασία με τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη αναλάβει μία σημαντική παραχώρηση θαλάσσιας περιοχής στην Κύπρο, εξέλιξη που σηματοδότησε και την είσοδό της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, συζητά για την είσοδό της στην έρευνα στις περιοχές του Ιονίου, πιθανώς και νοτίως της Κρήτης.

  Σημειώνεται ότι η ExxonMobil μαζί με την Total ήταν οι μόνες μεγάλες πετρελαϊκές που είχαν αγοράσει το πακέτο σεισμικών δεδομένων του μεγάλου γύρου παραχώρησης, με την Total να έχει ήδη σχηματίσει κοινοπραξία μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ιταλική Edison, η οποία έχει αναλάβει την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο.

  Συνάντηση με Γ. Δραγασάκη 

  Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

  Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

  Διαβάστε ακόμη: 

  Συνάντηση Σταθάκη με στελέχη των ΕΛΠΕ, ExxonMobil και Total 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ