Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Μαϊ-2017 08:09

  Η Pillarstone "σκανάρει" Καλλιμάνη, Χρυσά Αυγά και Zouras Farm

  Η Pillarstone "σκανάρει" Καλλιμάνη, Χρυσά Αυγά και Zouras Farm
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:12:00

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 
   
  Με την ανάληψη της Famar από την Pillarstone, (εξέλιξη την οποία είχε αποκαλύψει το Capital.gr), η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων έλαβε και επισήμως πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το βάπτισμα του πυρός στην ελληνική αγορά. Η Famar έγινε λοιπόν η πρώτη εταιρεία που περνά υπό τη διαχείριση της Pillarstone, εταιρείας χαρτοφυλακίου συγκεκριμένων κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η KKR Credit, και έπεται συνέχεια. 

  Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η πλατφόρμα "σκανάρει" τουλάχιστον τρεις εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων, και οι κρούσεις στους υφιστάμενους μετόχους έχουν ήδη γίνει, αν και επισήμως αυτό διαψεύδεται.

  Οι εταιρείες που κοιτάζει η Pillarstone και δεν αποκλείεται να μεταφερθούν στην πλατφόρμα για αναδιάρθρωση, είναι η εταιρεία κατεψυγμένων ιχθυηρών Καλλιμάνης και οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Χρυσά Αυγά και Zouras Farm. Και οι τρεις εταιρείες, μικρές με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι παραγωγικές, έχουν ισχυρό brand name στην αγορά, οι δύο από τις τρεις είναι market leader στον κλάδο τους έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό.

  Στελέχη των εν λόγω εταιρειών διαψεύδουν πως βρίσκονται σε συζητήσεις με την Pillarstone, αν και επιβεβαιώνουν ότι είναι σε επαφές με τις τράπεζες, για την αναδιάρθρωση των δανείων τους και την εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης. Το σίγουρο είναι πως αναζητούν τρόπους να βρουν λύση και να διατηρηθούν στο ράφι.

  Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Καλλιμάνης προχώρησε σε πιλοτική εμπορική συμφωνία με την ΕΛΓΕΚΑ, βάσει της οποίας η τελευταία θα αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της Καλλιμάνης το οποίο θα το συσκευάζει η εταιρεία ιχθυηρών και το τελικό προϊόν θα το προωθεί στην αγορά η ΕΛΓΕΚΑ. 

  Εκτός από αυτές τις τρεις εταιρείες τροφίμων η Pillarstone "σκανάρει” και άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων μια τουριστική και μια από τον κλάδο της ξυλεμπορίας. Συνολικά στην πλατφόρμα αναμένεται να μεταφερθούν, για διαχείριση και αναδιάρθρωση, μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκια των Alpha Bank και Eurobank, ενώ συζητήσεις πραγματοποιούνται και με άλλες τράπεζες. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ