07:41 09/09
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
Η κρητική αλλαντοβιομηχανία διατήρησε σχεδόν αμετάβλητο τον τζίρο της στα 146 εκατ. ευρώ. Η πτωτική αγορά των αλλαντικών και η πίεση του ανταγωνισμού.
Απόφαση για έκδοση και διανομή stock options μέχρι 1,1% του μετοχικού κεφαλαίου προς στελέχη της εταιρείας με τριετή ορίζοντα υλοποίησης αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Αγροτικός Οίκος Σπύρου.
Το σώμα των μετόχων ενέκρινε επίσης με συμμετοχή 72% του μετοχικού κεφαλαίου την απορρόφηση των θυγατρικών εταιρειών Spirou International και Golden West Side International, με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας ως απόρροια της μείωσης των λειτουργικών δαπανών του ομίλου. Από τη συγκεκριμένη απορρόφηση, η Σπύρου εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει περί τις 500.000 ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας έκανε αναφορά στη δραστηριότητά της στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα στις χώρες Συρία και Ιράν, όπου επαναδιατύπωσε την εκτίμηση ότι η αποδοτικότητά την επόμενη πενταετία θα είναι πολλαπλάσια της σημερινής, καθώς η δραστηριότητα στης Σπύρου θα συμβάλλει στην πλήρη αναμόρφωση της τοπικής γεωργίας. Κατά συνέπεια, αναμένονται και σημαντικά αυξημένα οικονομικά μεγέθη για τη Σπύρου στο συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
Αντιόπη Σχοινά