Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Απρ-2017 18:12

  Άκτωρ: Το κοίτασμα της Βεύης παραχωρήθηκε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι το τμήμα του κοιτάσματος της Βεύης έχει παραχωρηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτες, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, η Άκτωρ διευκρινίζει ότι επελέγη ύστερα από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 14 ελληνικοί και ξένοι όμιλοι.

  "Η Άκτωρ επιλέχθηκε ως ανάδοχος, με ομόφωνη απόφαση πενταμελούς επιτροπής στην οποία συμμετείχαν εγνωσμένης αξίας καθηγητές πανεπιστημίου, μετά από Διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 14 ελληνικοί και ξένοι όμιλοι" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  Αναλυτικά, η Άκτωρ σημειώνει:

  "Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι "το τμήμα του κοιτάσματος της Βεύης, το οποίο έχει παραχωρηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτες, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα επαναπροκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο", θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:
  Μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση από την 1η Δεκεμβρίου του 2014.

  Η ΑΚΤΩΡ επιλέχθηκε ως ανάδοχος, με ομόφωνη απόφαση πενταμελούς επιτροπής στην οποία συμμετείχαν εγνωσμένης αξίας καθηγητές πανεπιστημίου, μετά από Διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 14 ελληνικοί και ξένοι όμιλοι.

  Εν συνεχεία, υπήρξε σειρά προσφυγών από ανταγωνιστικό όμιλο (Όμιλος Κοπελούζου), οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολο τους, τόσο από την ελληνική δικαιοσύνη όσο και από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

  Από το Δεκέμβριο του 2014 εκκρεμεί η προώθηση της σύμβασης στη Βουλή προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση. Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει έως τώρα απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, αφού μόνο η αρχική επένδυση θα ήταν της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ