14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Υποχώρησαν τα κέρδη της CPI στο α' εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης (1/7/2016-31/12/2016) της CPI, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε επίπεδο 6μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε € 22 χιλ. έναντι κερδών € 75 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) ανήλθε σε € 250 χιλ.
Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν αύξηση 15% και διαμορφώθηκαν σε € 7,47 εκατ. έναντι € 6,49 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η αύξηση αυτή προέρχεται από την ομαλοποίηση της αγοράς σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή τους στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 28% στο εξάμηνο.
Τέλος τα επίπεδα τραπεζικού δανεισμού έχουν σταθεροποιηθεί, ο οποίος σε επίπεδο 6μήνου διαμορφώθηκε σε € 1,89 εκατ. έναντι € 1,82 εκατ. στις 30/6/2016.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: "Παρά τις δυσκολίες στην αγορά και το οικονομικό περιβάλλον, παραμένουμε κερδοφόροι σε επίπεδο 6μήνου. Συνεχίζουμε τον προσεκτικό έλεγχο των εξόδων και της ρευστότητας, ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε σε τροχιά κερδοφορίας καθ' όλη την διάρκεια της οικονομικής μας χρήσης και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν".