Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 28-Ιουν-2007 13:58

    Ευρωπαϊκή Πίστη: Στην τελική ευθεία η συμφωνία με Τρ. Πειραιώς

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται  η ολοκλήρωση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ με την Τράπεζα Πειραιώς για την απόκτηση από την τράπεζα του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ήδη η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στις 13 Ιουνίου 2007 στην καταβολή του ποσού των 18,6 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eυρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, αναλαμβάνοντας 8.315.222 νέες μετοχές με τιμή διάθεση 2,24 ευρώ ανά μετοχή.


    Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρωπαϊκή Πίστη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Ιουνίου με απαρτία 62,60% ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2006, την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσεως του 2006, την εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2007 και την επικύρωση εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση των μεγεθών της κατά την οικονομική χρήση 2006, καθώς και στον στόχο για τη δημιουργία ενός ασφαλιστικού οργανισμού που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα και στη Ν.Α. Ευρώπη. Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ το 2006 έναντι 1,4 εκατ. εκατ. ευρώ του 2005, ενώ τα ίδια κεφάλαια της αυξήθηκαν στα 26,04 εκατ. ευρώ το 2006 από 21,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.


    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ