Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Φεβ-2017 19:13

  Γ. Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Οι στόχοι του 2017

  Γ. Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Οι στόχοι του 2017
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διατήρηση της παραγωγής στα υψηλά επίπεδα του 2016, τη συνέχιση της εφαρμογής των συμφωνιών προμήθειας πρώτων υλών, την ενίσχυση της θέσης του ομίλου στην εγχώρια και διεθνή εμπορία και την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με στόχο τη σύναψη συμφωνιών με παγκόσμιας εμβέλειας οίκους, έθεσε ως στόχους για το 2017 ο Γρηγόρης Στεργιούλης, CEO του ομίλου ΕΛ.ΠΕ κατά την τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2016.

  Ο κ. Στεργιούλης ανέφερε πως το 2016 ήταν το πρώτο πλήρες ημερολογιακό έτος που η σημερινή Διοίκηση είχε την ευθύνη της διαχείρισης. Υπενθύμισε τους τους βασικούς άξονες διαχείρισης που
  παρουσιάστηκαν πέρυσι τέτοια εποχή, ήτοι την πλήρη εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της διύλισης, τα θετικά αποτελέσματα από όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης, τη σύναψη συμφωνιών με παραγωγούς πρώτων υλών, με στόχο την προμήθεια κατά 50% απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, τη σταδιακή βελτίωση του μίγματος τροφοδοσίας με στόχο την υψηλή υπεραπόδοση, την εξωστρέφεια στις διεθνείς πωλήσεις και διατήρηση της θέσης μας στην εγχώρια αγορά και τον ανασχεδιασμό της στρατηγικής στην Έρευνα και Εξόρυξη υδρογονανθράκων.

  Όπως τονίστηκε, ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, τα ετήσια αποτελέσματά του για το 2016. "Σε συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων του 4 ου τριμήνου του 2016, καταφέραμε να καταγράψουμε ισχυρή κερδοφορία για όλο το 2016, παρά τα κατά 25% χαμηλότερα περιθώρια διύλισης, με Προσαρμοσμένο EBITDA στα € 731 εκατομμύρια και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα € 265 εκατομμύρια. Τα διυλιστήρια του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση 16% της παραγωγής το 2016, σε 14,8 εκατ ΜΤ, την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί, με υπεραπόδοση έναντι ενδεικτικών περιθωρίων, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές να οδηγηθούν στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 8,6 εκατ. MT.”, ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου

  Όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα, με τα Πετροχημικά να αυξάνουν την συνεισφορά τους στα € 100 εκατ., σημειώνοντας υψηλότερες πωλήσεις. Tα Προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA της Εμπορίας ανήλθαν σε € 100 εκατ. με τις περισσότερες από τις θυγατρικές μας να σημειώνουν αυξανόμενο μερίδιο στις αντίστοιχες αγορές τους.

  Αναφορικά με τα δημοσιευμένα αποτελέσματά, το EBITDA ανήλθε σε € 836 εκατ., με καθαρά κέρδη στα € 329 εκ, τα ισχυρότερα που έχουν καταγραφεί, λόγω κερδών από αποτίμηση αποθεμάτων ύψους € 102 εκατ., καθώς οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν το 4 ο τρίμηνο του 2016.

  "Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους και τους επενδυτές ότι η Διοίκηση δεσμεύεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και ότι τα πρώτα δείγματα του 2017 είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά”, κατέληξε ο κ. Στεργιούλης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ