19:33 14/12
Ο όμιλος ΑΝΤ1 αγοράζει την "La Repubblica";
Πρόταση εξαγοράς της ιστορικής εφημερίδας ύψους 140 εκατ. ευρώ.
Πτώση κερδών και αύξηση εσόδων ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο η Time Warner Inc η οποία έχει εισέλθει σε συμφωνία για την εξαγορά της από τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό AT&T Inc.
Ειδικότερα, η εταιρεία των ΜΜΕ και ψυχαγωγίας ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 317 εκατ. δολ. ή 40 cents ανά μετοχή το δ΄ τρίμηνο από 857 εκατ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται ορισμένα έκτακτα στοιχεία τα κέρδη ανήλθαν σε 1,25 δολ. ανά μετοχή.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα αυξήθηκαν 11,5% στα 7,89 δισ. δολ. από 7,08 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Η AT&T παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο πρόταση για την εξαγορά της Time Warner έναντι 85,4 δισ. δολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τότε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα εγκρίνει τη συμφωνία.
Παρόλαυτα, η AT&T ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι αισιόδοξη πως η συμφωνία θα εξασφαλίσει το πράσινο φως από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.