Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Νοε-2016 15:44

  Cenergy: Ο ενεργειακός βραχίονας της Βιοχάλκο "βλέπει" έργα 2 δισ.

  Cenergy: Ο ενεργειακός βραχίονας της Βιοχάλκο "βλέπει" έργα 2 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου 

  Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες και να έχει δημιουργηθεί η νέα εταιρεία Cenergy Holdings που θα αποτελέσει τον ενεργειακό βραχίονα του ομίλου Βιοχάλκο. Στη νέα εταιρεία απορροφώνται η Σωληνουργεία Κορίνθου και τα Ελληνικά Καλώδια δημιουργώντας ένα νέο όμιλο με κύκλο εργασιών άνω των 700 εκατ. ευρώ. Στόχος του νέου σχήματος είναι τόσο η καλύτερη πρόσβαση στη διεκδίκηση νέων έργων όσο και η καλύτερη αξιοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων που πραγματοποίησαν οι δυο όμιλοι τα τελευταία χρόνια. 

  Οι εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα μιλούν για έργα ύψους 1,5 έως 2 δισ. ευρώ σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

  Ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται οι δυο εταιρείες που συγχωνεύονται στο νέο σχήμα, δηλαδή η κατασκευή ενεργειακών έργων υποδομών για μεταφορά ηλεκτρισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο για τον οποίο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση της ζήτησης κάτι στο οποίο βοηθά η πολιτική απόφαση της ΕΕ για ενεργειακή ασφάλεια, οι αποφάσεις του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, αλλά και η αύξηση του πληθυσμού. 

  Όπως τονίστηκε σε εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρείας συμμετοχών, από τη δημιουργία του νέου σχήματος αναμένεται να ωφεληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι των ΣΩΛΚ και των ΕΛΚΑ οι οποίοι παραμένουν στην Ελλάδα. Από τα οφέλη της συγχώνευσης που συνοψίζονται στα εξής: 

  1.    Δημιουργείται ένας μεγαλύτερος οικονομικός οργανισμός
  2.    Διευκολύνεται η διεκδίκηση μεγαλύτερων έργων 
  3.    Αποκτάται διεθνής έκθεση σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο 
  4.    Διευκολύνεται η πρόσβαση σε χρηματοδότηση 
  5.    Αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα 
  6.    Οι εταιρείες γίνονται περισσότερο ελκυστικές σε πελάτες. 

  "Χτίζουμε με τις κινήσεις μας ένα πιο ανταγωνιστικό προφίλ με πολλαπλά οφέλη για το παρόν και το μέλλον" αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του ομίλου, ενώ όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σαφώς τα προηγούμενα χρόνια οι εταιρείες του ομίλου επηρεάστηκαν από το λεγόμενο country risk με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απώλεια ενός διεθνούς διαγωνισμού, παρά το γεγονός ότι τα Ελληνικά Καλώδια είχαν μειοδοτήσει με την καλύτερη προσφορά. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων