Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Οκτ-2016 08:28

  Στην τελική ευθεία η δημόσια πρόταση για Αστέρα

  Στην τελική ευθεία η δημόσια πρόταση για Αστέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ολοκλήρωση του deal για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης στην Apollo Investment HoldCo, θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV που πλειοδότησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
   
  Ήδη μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου με εισφορά σε είδος (εισφορά ακινήτων) κατά 51,66 εκατ. ευρώ, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει περάσει ποσοστό 21,23% της "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ”, ενώ το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στην εισηγμένη διαμορφώθηκε στο 67,23%. Όπως προβλέπεται από τους όρους της συμφωνίας, για το 88,45% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ (71,75 εκατ. μετοχές), η Jermyn θα καταβάλλει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 305 εκατ. ευρώ θα λάβει η Εθνική Τράπεζα και 95 εκατ. ευρώ το ΤΑΙΠΕΔ.
   
  Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα να αναφέρει στο συνέδριο Capital+Vision πως το οικονομικό κλείσιμο του Αστέρα Βουλιαγμένης τοποθετείται χρονικά μέσα στον Νοέμβριο.
   
  Ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς που θα πρέπει να υποβάλει η Jermyn, θυγατρική της AGC Equity Partners, για την απόκτηση του εναπομένοντος ποσοστού της Αστηρ που δεν θα βρίσκεται στην κατοχή της. Αυτό συμβαίνει διότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Αστήρ Παλάς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί αποκρατικοποίησης.
   
  Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο για την ΑΜΚ, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης και την απόκτηση των κινητών αξιών αυτής από τον νέο επενδυτή, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που θα κατέχει, θα υπερβαίνει το όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και ως εκ τούτου, θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου 3461/2006 περί διενέργειας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.
   
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία σύνταξης του δελτίου της δημόσιας πρότασης έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Υπό την προϋπόθεση επιτυχίας της δημόσιας πρότασης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, θα ακολουθήσει και η διαγραφή της Αστήρ Παλλάς από το Χρηματιστήριο.
   
  Η πώληση του Αστέρα που χρονολογείται από το 2012 θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος της Jermyn Street (η οποία λειτουργεί υπό το σχήμα της AGC Equity Partners) για τη μετατροπή του Αστέρα σε υπερπολυτελές resort και την κατασκευή έως 15 πολυτελών κατοικιών στο νότιο-δυτικό κομμάτι της χερσονήσου (στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένα ξενοδοχείο "Αφροδίτη"). Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα αναλάβει η Four Seasons, αντικαθιστώντας τη Starwood, η σύμβαση με την οποία εκπνέει στο τέλος Οκτωβρίου.
   
  Στη Jermyn συμμετέχουν τα Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund, δύο κρατικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλοι Άραβες επενδυτές και με μειοψηφικό ποσοστό ο τουρκικός όμιλος Dogus Group του γνωστού επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ (σ.σ. μαζί με τη ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου έχουν πλειοδοτήσει για την απόκτηση του Hilton), μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV).
   
  Ν. Χρυσικόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ