Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Οκτ-2016 10:50

  Από Ιανουάριο η λειτουργία της Τηλέγνους

  Από Ιανουάριο η λειτουργία της Τηλέγνους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσα στους επόμενους μήνες, στις αρχές του 2017 το πιθανότερο, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του κοινού φορές "εκτίμησης πιστωτικού κινδύνου" που δημιούργησαν οι τέσσερις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, Όμιλος ΟΤΕ, Vodafone, Wind Cyta Hellas.
   
  Πρόκειται για την "ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ - Φορέας Εκτίμησης Φερεγγυότητας Τηλεπικοινωνιών", στην οποία οι τέσσερις εταιρείες συμμετέχουν με ποσοστό 25% έκαστη. Η Τηλέγνους ιδρύθηκε ως ΙΚΕ πριν από λίγους μήνες, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος των κακοπληρωτών, οι οποίοι μετακομίζουν από εταιρεία σε εταιρεία ανά τρίμηνο αφήνοντας σημαντικά χρέη στην προηγούμενη.
   
  Όπως αναφέρεται στο καταστατικό, "σκοπός της εταιρείας είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού Αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς (ασυνέπειας) συνδρομητών-πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των συμβαλλόμενων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος φερεγγυότητας του υποψήφιου πελάτη για νέα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, καθώς και κάθε συναφής με τα παραπάνω σκοπός".
   
  Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί υπό την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και θα διαχειρίζεται σύστημα ανταλλαγής πληροφόρησης σχετικά με συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις για σημαντικό χρονικό διάστημα. Οι τέσσερις εταιρείες – μέτοχοι αποφεύγουν των χαρακτηρισμό "Τειρεσίας για την κινητή", καθώς στην Τηλέγνους θα περιλαμβάνονται ελάχιστα στοιχεία οφειλετών και μόνον οφειλές άνω των 300 ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή έχει παρέλθει περίοδος τριών μηνών από την ημερομηνία πληρωμής.
   
  Επίπλέον, στο καταστατικό της αναφέρεται πως "η ανταλλαγή της πληροφόρησης θα έχει αμιγώς γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν θα συνεπάγεται τον αυτόματο αποκλεισμό του συνδρομητή από το αγαθό της τηλεπικοινωνίας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ